Начало / Свят / Паулу Коелю зачеркна окончателно книгата с Коби

Паулу Коелю зачеркна окончателно книгата с Коби

Писателят и баскетболистът работели по серия за децата

PRC_128335356

Авторът на „Алхимикът” обяви веднага след трагичната вест за смъртта на Коби Брайънт, че ще изтрие ръкописа. Като главна причина изтъкна, че при това развитие на обстоятелствата книгата просто няма смисъл. „Един ден може би ще напиша нещо друго – за нещата, които научих от Коби, за това какъв голям човек беше„, допълва Коелю.

Само седмица преди смъртта си самият Брайънт разказа на медиите за идеите, които има в главата си. Той лично измислил героите и обрисувал развитието им пред Паулу Коелю. Главната цел на съвместния им проект била да мотивират деца, които са в неравностойно положение. Средството да израснат е спортът.

Коби Брайънт бил много загрижен, споделя писателят, за това да създаде книга, която да е положителен пример за децата – особено тези от скромни семейства

book

Самият Коелю беше засипан от писма на фенове, след като сподели намеренията си. Почитателите на баскетболиста го умоляваха да продължи в начинанието, но писателят не откри нужната мотивация за това. Най-често срещаният довод сред тъгуващите за Коби беше, че все пак си струва книгата да излезе в знак на почит към загиналия. „Трия ръкописа, книгата изгуби предназначението си”, отвърна им 72-годишният бразилец.

А иначе самата идея за съвместна поредица е от миналия август. Именно тогава баскетболистът, който е с пет титли в НБА и две от олимпийски игри, туитнал на Коелю идеята да напишат нещо. „Когато кажеш”, отвърнал пък писателят, продал повече от 50 млн. копия от книгите си по света. За жалост, животът винаги има думата последен.

Лира.бг по материали от „Гардиън”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

407353049_746903160791827_1833475990585050969_n

Паулу Коелю се завръща с магична история за лъка и живота

Новата му книга излиза днес „Стрелецът“ предлага сюжет от онези, с които бразилският писател натрупа …