Начало / Автори / Да влезем във форма за лятото!

Да влезем във форма за лятото!

20180428_170043

Снимка Яна Андреева

Яна АНДРЕЕВА, Хеликон Съборна

Лятото тропа на вратата ни. Банският иска да скъса оковите на гардероба и да се залепи за телата ни, НО… поглеждайки в огледалото, установяваме, че не сме спазвали нито коледните, а още по-малко великденските пости. Пържолките, топлите питки и козунаци, сладкишите и пайовете са били на трапезата ни ежедневно, а крачейки към работното място сме отпивали по глътка от любимата газирана напитка. Паникьосваме се и тичаме към най-близкия фитнес. По пътя обаче ни напича жаркото слънце и се отбиваме за един бърз сладолед в парка. По-късно вече забравяме за тренировката. Прибирайки се вкъщи дори си отваряме бира и сядаме пред телевизора. И отново си мечтаем за спортно тяло и хъс за тренировки.
Спокойно! Не е нужно да блъскате във фитнеса ежедневно. Има няколко книги, които ще ви помогнат да постигнете мечтата си – страхотно тяло и най-вече навик за здравословно и разнообразно хранене. Защото „здравословното хранене и спокойната вътрешна нагласа са най-добрата комбинация, за да се постигне добър ефект при редуцирането на теглото“, както казва Юлияна Дончева. Нейната книга “Код червено“ разкрива стремежа ù към по-пълноценен и здравословен начин на живот. Изданието е ценен помощник за всеки, който се опитва да се ориентира в многообразието от мнения, препоръки, моди и научни изследвания по темата. То съдържа практични съвети, важна информация, примерни упражнения и любимите рецепти на авторката, сред които десерт “мислещ” за фигурата.

Известният фитнес инструктор Лазар Радков има своя философия за отслабването. Той ще ви накара на първо място да сключите договор със себе си и след това да извървите трънливия път към идеалната фигура. А благодарение на хумористичния му стил и щадящия тялото режим, всяко движение и всяка промяна стават възможни и вървят ръка за ръка с любимия на всички ШОКОЛАД!

Надя Петрова също има на какво да ви научи. В своите книги тя разкрива някои митове и истини около детоксикацията, както и на какви храни трябва да наблягаме и кои трябва да избягваме. Нейната философия за живота е, че можем да променим начина, по който се храним, чувстваме, живеем. Всяка една минута правим избор… да бъдем здрави или да се храним неразумно, да се ядосваме за дребни неща или да намерим начин да се успокоим, да спортуваме или да седим пред телевизора, да бъдем балансирани или не. Просто е и зависи от нас.

Когато става въпрос за здраве, няма как да не потърсим и лекарско мнение. Д-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с дългогодишна практика. В книгата му “Здравословно отслабване. Хранене и здраве” ще откриете много ценни съвети за здраве и красота, както и рецепти. Неговият съвет е ежедневно да приемаме пресни плодове и зеленчуци, както и сокове. От голямо значение e сокът от моркови, който е с голямо съдържание на каротен, повишаващ имунитета и защитаващ лигавицата.

Направете си едно смути от любимите на Чинция Тренки (“Сокове и смутита. 50 лесни рецепти”) и се забавлявайте! Лятото е най-добрият сезон за това.

„През ранния юни цветът на листата, стръкчетата и цветята избухва и всеки залез е различен.“ – Джон Стайнбек, „Зимата на нашето недоволство

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

IMG-20220530-WA0001

Десислава Христозова: Откровеността винаги води до добро!

Журналистка описа в една необичайна книга битката си с килограмите Тя е дългогодишен редактор в БНТ, …