На фокус
Начало / Любопитно / Кои са литературните победители на Златния глобус?

Кои са литературните победители на Златния глобус?

d21681980cКато всички големи награди, Златните глобуси разделиха Холивуд на печеливши и губещи. Но понякога не само годината не е била от най-силната за някои актьори, отбелязва сайтът Bookstr и напомня на почитателите, че е време да започнат не само да гледат номинираните и наградените заглавия, но и да четат. Защото филмовите адаптации се оказаха сред най-награждаваните ленти през тази година. Става дума за две заглавия, които бяха очаквани, а в последствие и очаквано отличени на престижните награди.

„Големите малки лъжи“

Никол Кидман грабна статуетката за главна роля в сериала по книгата на Лиан Мориарти. От същата телевизионна продукция изскочи и победителят в категорията „Поддържаща мъжка роля в телевизионна продукция“ – ослепителният скандинавец Александър Скарсгард. Лаура Дърн пък беше отличена за поддържаща женска роля в същия сериал. Продукцията на НВО беше отличена и за най-добър минисериал.

„Разказът на прислужницата“

Елизабет Мос заслужено грабна отличието в категорията „Най-добра актриса в драматичен сериал“, какъвто екранизацията на романа на Маргарет Атууд несъмнено е. Всъщност цялата продукция беше отличена в категорията „Най-добър драматичен сериал“.

Това са само победителите. Сред номинираните се отличаваха още заглавия, зад които стоят впечатляващи литературни творби, като „Призови ме с твоето име“, „Катастрофалният артист“, разказваща за заснемането на култовия филм „Стаята“ от 2003 г., биографията на Джон Пол Гети Трети „All the Money in the World“ и историята на ски състезателката и осъдена за незаконен покер Моли Блум „Molly’s Game“.

Всички филмови адаптации и техните литературни корени заслужават внимание, но най-важното е, че едни от най-бляскавите награди се опират именно на безспорно хитови книжни заглавия.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

lm

Лиан Мориарти: Днес е трудно да си писател

Лиан Мориарти определено се забавлява. Последната ѝ книга, „Nine Perfect Strangers“, разказва за Франсис – …