Начало / Любопитно / Кои са литературните победители на Златния глобус?

Кои са литературните победители на Златния глобус?

d21681980cКато всички големи награди, Златните глобуси разделиха Холивуд на печеливши и губещи. Но понякога не само годината не е била от най-силната за някои актьори, отбелязва сайтът Bookstr и напомня на почитателите, че е време да започнат не само да гледат номинираните и наградените заглавия, но и да четат. Защото филмовите адаптации се оказаха сред най-награждаваните ленти през тази година. Става дума за две заглавия, които бяха очаквани, а в последствие и очаквано отличени на престижните награди.

„Големите малки лъжи“

Никол Кидман грабна статуетката за главна роля в сериала по книгата на Лиан Мориарти. От същата телевизионна продукция изскочи и победителят в категорията „Поддържаща мъжка роля в телевизионна продукция“ – ослепителният скандинавец Александър Скарсгард. Лаура Дърн пък беше отличена за поддържаща женска роля в същия сериал. Продукцията на НВО беше отличена и за най-добър минисериал.

„Разказът на прислужницата“

Елизабет Мос заслужено грабна отличието в категорията „Най-добра актриса в драматичен сериал“, какъвто екранизацията на романа на Маргарет Атууд несъмнено е. Всъщност цялата продукция беше отличена в категорията „Най-добър драматичен сериал“.

Това са само победителите. Сред номинираните се отличаваха още заглавия, зад които стоят впечатляващи литературни творби, като „Призови ме с твоето име“, „Катастрофалният артист“, разказваща за заснемането на култовия филм „Стаята“ от 2003 г., биографията на Джон Пол Гети Трети „All the Money in the World“ и историята на ски състезателката и осъдена за незаконен покер Моли Блум „Molly’s Game“.

Всички филмови адаптации и техните литературни корени заслужават внимание, но най-важното е, че едни от най-бляскавите награди се опират именно на безспорно хитови книжни заглавия.

Прочетете още

razkazat-na-prisluzhnitsata-9786191710454

Седем интересни факта за „Разказът на прислужницата“

Едва ли има запален читател, който да не е чувал за книгата и последвалата телевизионно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *