Начало / Свят / „Нормални хора” се включи и в битката за „Златен глобус”

„Нормални хора” се включи и в битката за „Златен глобус”

Сериалът е създаден по книгата на Сали Руни

sali

Романът спечели много овации с излизането си и бързо беше екранизиран от БиБиСи. Включва 12 епизода, като сценариите за част от тях са написани от самата Сали Руни. В ролите на двамата млади хора, които търсят любовта и себе си, влизат Дейзи Едгар-Джоунс и Пол Мескал. Точно изпълнителката на ролята на самотната Мариан сега получи признание под формата на номинация за престижния „Златен глобус”. Втората номинация е за самия сериал – в категорията за кратки телевизионни продукции.

Иначе Сали Руни вече спечели повече от престижна награда за книгата си. През 2018-а тя се сдоби с наградата „Коста”. Самата Руни – тогава на 27, се превърна по този начин в най-младия автор, който някога я е печелил. Последваха смели оценки за таланта ѝ, като ирландката беше сравнена дори с Джейн Остин. За това обаче има известно основание – героите на Сали Руни намират вдъхновение в класиката „Ема” именно от живялата в края на 18. век английска авторка.

Телевизионните серии провокират и със смелата си визия, като голотата по странен начин се свързва с душевната самота. Но на първо място това е съвременен вариант на вечната любовна история, на „Ромео и Жулиета”, преразказана от Конъл и Мариан. Първият – търсен и популярен в училище; втората – сякаш обречена да е вечна самотница. Любовта им е съпроводена от болка, а съзряването – от въпроси за онова, което е истинско и остава с нас за цял живот.

144668164_4906316909443314_5877259522340039949_o

Бъдеща класика нарече „Гардиън” книгата още при излизането ù. Сериалът потвърждава усещането, че това е така. 78-ата церемония по връчване на отличията ще е на 28 февруари в Бевърли Хилс

Прочетете и нашето ревю, посветено на „Нормални хора”
Лира.бг по материали от goldenglobes.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

tumblr_md22i5DyvS1rjz0tdo1_1280

Японци създадоха променяща се книга

Проектът им е уникален Мегуми Кадживара и Татухико Ниджимае работят от години върху начина, по …