Начало / Класации / Други / Паула Хоукинс победи Дан Браун в класацията на Goodreads

Паула Хоукинс победи Дан Браун в класацията на Goodreads

goodreadsПаула Хоукинс се оказа по-харесвана писателка на трилъри и криминалета от Дан Браун. Това решиха потребителите на най-голямата социална мрежа за читатели Goodreads.

Вторият роман на британката „Разказано на водата“ събра повече гласове от почитателите на кримките от „Произход“ на Дан Браун. Хоукинс има 48 247 гласа, а Браун – 48 070. Далеч след тях, на трето място е авторката на серията за инспектор Гамаш Луиз Пени с “Glass Houses”. Четвърта е Карин Слотър.

Изненадващо, в категорията за най-добър роман, номер 1 е „Little Fires Everywhere” от Селесте Нг. Тя събра 39 077 гласа и изпревари „Бьорнстад“ на Фредрик Бакман. На трето място е „Елинор Олифант си е супер“ от Гейл Хъниман.

В сектора за исторически романи читателите отличиха „Преди да станем твои“ от Лиса Уингейт. Тя бе предпочетена пред „Lincoln in the Bardo” от Джордж Саундърс и “A Column of Fire” на Кен Фолет.

За най-добър фентъзи роман бе отличен сценарият на Дж. К. Роулинг „Фантастични животни и къде да ги намерим“. Книжката за приключенията на Нют Скамандър бяха избрани пред “Скандинавска митология” на Нийл Геймън с 92 611 гласа срещу 54 591 вота.

Колин Хувър и нейната „Without Merit” се оказа най-харесваният любовен роман. Тя изпревари във вота книги на Нора Робъртс и Лайза Клейпас.

Новият хит на автора на „Марсианецът“ Анди Уеър “Artemis” бе избран за научно-фантастичен роман на годината, като остави далеч след себе си „Waking Gods” на Силвен Нювел и “Thrawn” от серията за „Междузвездни войни“.

За поредна година Стивън Кинг е кралят на хоръра. През 2017 г. той спечели читатели те със „Спящите красавици“.

В категорията „Мемоари  и автобиографии“ най-четена се оказа Хилъри Клинтън със спомените й за загубените избори от Доналд Тръмп в „Какво се случи“.

„Астрофизика за заети хора“ на Нийл Деграс Тайсън пък е най-добрата книга за наука и технологии според платформата. В секцията за Кулинарни книги Рий Дръманд с „The Pioneer Woman Cooks: Come and Get It! Simple, Scrumptious Recipes for Crazy Busy Lives“ се оказа по-харесвана от Джейми Оливър и „5-те съставки“.

Енджи Томас и „The Hate U Give” се оказа по-харесвана от последния роман на Джон Грийн „Костенурки до безкрая“. „Двор от крила и разруха“ от Сара Маас е най-доброто фентъзи за подрастващи.

В категорията за най-добри книги за деца Рик Риърдън победи сам себе си. Неговата книга от поредицата за Магнус Чейс „The Ship of the Dead“ спечели 34 516 гласа пред втората книга от „Изпитанията на Аполон – Тъмното пророчество“ с 23 851 гласа.

Общо 3 887 346 запалени читатели от цял свят гласуваха в анкетата на Goodreads.

Прочетете още

228012_b

Сватба, мистерия и отмъщение в “Списъкът” от Луси Фоли

Това е петата поред книга на писателката Бестселърът на „Ню Йорк Таймс” и победител в категорията за трилъри …