Начало / Ревюта / Сватба, мистерия и отмъщение в “Списъкът” от Луси Фоли

Сватба, мистерия и отмъщение в “Списъкът” от Луси Фоли

Това е петата поред книга на писателката

242AD35700000578-0-image-a-17_1421422020705

Бестселърът на „Ню Йорк Таймс” и победител в категорията за трилъри на „Гудрийдс“ – “Списъкът” от 35-годишната британка Луси Фоли, още с първата си страница обещава, че “мракът е някак зловещ, напрегнат. Сякаш всичко може да се случи под плаща му.”

Подготовката за сватбата на бляскавата двойка Джулс и Уил протича под гида на сватбената агентка Ифа, която счита, че всичко това е твърде помпозно, но щом младоженците това искат, то нека изглежда така – стар, но реставриран замък от XV век, построен върху огромна скала на брега на морето. Денят преди събитието е слънчев, топъл и с нищо не предвещаващ зловещия край.

Всяка глава от хит трилъра е написана от името на съответния геройИфа (сватбеният агент), Хана (придружителката), Джулс (булката), Джоно (кумът, на когото не може да се има доверие с алкохола), Оливия (шаферката и сестра на Джулс) и чак в края на романа – Уил (младоженецът–измамник). Подготовката и самият сватбен ден изглеждат нормално напрегнати, но същевременно сякаш вятърът подсказва, че ще довее нещастие. Никой не предполага обаче, че засегнати ще бъдат именно двамата младоженци.

В деня на официалната церемония всичко блести в бяло и сребърно, сервитьорите разнасят учтиво предястия и питиета, когато ненадейно се разярява зловеща буря. Силният вятър разкъсва платнената шатра, токът спира, музиката угасва, а с нея и един човешки живот. Когато всичко утихва и гостите започват да се смеят трескаво, за да прикрият страха си, се чува смразяващ писък, който съобщава, че отвън има труп. Кой и поради каква причина е убит?

list

История за любов, тайна афера, убийство, мистерия от миналото, която идва, за да отмъсти и да поучи, че винаги трябва да сме наясно с кого споделяме живота си, преди да кажем заветното “Да!”

Текст Тори Алберт
Авторът е книжар в софийската Хеликон Съборна

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

368061179_556886696611665_8562263198646864642_n

Коледна класика проговори с римите на Мария Донева

Предпразничните дни са официално открити с тази книга „Нощта преди Коледа“ е истинска легенда – …