На фокус
Начало / Класации / Други / Читателите на „Гуудрийдс” избраха заглавията на 2022-а

Читателите на „Гуудрийдс” избраха заглавията на 2022-а

Гласуването е в цели 17 категории

 gabriellezevintomorrow

В най-интригуващата – за проза, на върха е роман от Габриел Зевин. Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow, както се казва книгата, може да бъде оприличена и на енциклопедия на отношенията между съвременните млади хора. По страниците се проследява сложната връзка между приятели – при това в продължение на цели три десетилетия, през които те развиват компютърна игра.

Още с излизането си Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow прикова вниманието с положителни рецензии. „Киркус” например отбелязва, че книгата ще очарова и онези, които никога в живота си не са играли на компютъра, но ще се превърне моментално в култ за тези, които не могат без игри. „Вашингтон поуст” допълва, че Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow привлича с моралната сложност на образите и добавя, че книгата взима заглавието си от Шекспир, а не от „Нинтендо”.

В потвърждение на добрите отзиви, романът на Габриел Зевин беше вече обявен за книга на годината от „Амазон. Откупени са и правата за екранизацията – с условието сценарият да бъде създаден от самата авторка. Тя завършва Американска литература в Харвард, а големият ѝ пробив идва с The Storied Life of AJ Fikry, появила се у нас под заглавието „Книжарничката на острова”. Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow е петата ѝ книга.

Ето и някои от другите победители в годишния избор на читателите на „Гуудрийдс. Най-доброто фентъзи според тях е на Сара Дж. МаасHouse of Sky and Breath или „Дом на небеса и дихания“. Ако говорим за проза на историческа тематика, най-добра е новата книга на Тейлър Дженкинс Рийд Carrie Soto is Back. В романтичните четива пък на върха е Емили Хенри с Book Lovers – у нас „Чета те като книга“.

Amazon-Books-Editors-Announce-2022s-Best-Books-of-the-Year

„Гуудрийдс“ е създаден през 2006-а, като от 2013-а е собственост на „Амазон“. Регистрацията е задължителна, като в сайта членуват около 100 млн. души

Информация и илюстрации от thebrew.ae, geekdad.com и booktrib.com

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

TQHZBG52XZGSHMSVCGDI3KKUT4

Принстън чества писателката, която вдъхнови милиони

Инициативите са чак до средата на годината Тони Морисън си отиде преди близо три години …