Начало / Класации / Други / Читателите на „Гуудрийдс” избраха заглавията на 2022-а

Читателите на „Гуудрийдс” избраха заглавията на 2022-а

Гласуването е в цели 17 категории

 gabriellezevintomorrow

В най-интригуващата – за проза, на върха е роман от Габриел Зевин. Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow, както се казва книгата, може да бъде оприличена и на енциклопедия на отношенията между съвременните млади хора. По страниците се проследява сложната връзка между приятели – при това в продължение на цели три десетилетия, през които те развиват компютърна игра.

Още с излизането си Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow прикова вниманието с положителни рецензии. „Киркус” например отбелязва, че книгата ще очарова и онези, които никога в живота си не са играли на компютъра, но ще се превърне моментално в култ за тези, които не могат без игри. „Вашингтон поуст” допълва, че Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow привлича с моралната сложност на образите и добавя, че книгата взима заглавието си от Шекспир, а не от „Нинтендо”.

В потвърждение на добрите отзиви, романът на Габриел Зевин беше вече обявен за книга на годината от „Амазон. Откупени са и правата за екранизацията – с условието сценарият да бъде създаден от самата авторка. Тя завършва Американска литература в Харвард, а големият ѝ пробив идва с The Storied Life of AJ Fikry, появила се у нас под заглавието „Книжарничката на острова”. Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow е петата ѝ книга.

Ето и някои от другите победители в годишния избор на читателите на „Гуудрийдс. Най-доброто фентъзи според тях е на Сара Дж. МаасHouse of Sky and Breath или „Дом на небеса и дихания“. Ако говорим за проза на историческа тематика, най-добра е новата книга на Тейлър Дженкинс Рийд Carrie Soto is Back. В романтичните четива пък на върха е Емили Хенри с Book Lovers – у нас „Чета те като книга“.

Amazon-Books-Editors-Announce-2022s-Best-Books-of-the-Year

„Гуудрийдс“ е създаден през 2006-а, като от 2013-а е собственост на „Амазон“. Регистрацията е задължителна, като в сайта членуват около 100 млн. души

Информация и илюстрации от thebrew.ae, geekdad.com и booktrib.com

Прочетете още

amazon-kindle-lead

Електронният четец навърши 20 години

Устройствата като него са човешка мечта отдавна Годината е 2004-а – тогава на пазара се появява …