Начало / Свят / Издателство “Эксмо” рекламира предстоящия роман на Виктор Пелевин с хаштагове

Издателство “Эксмо” рекламира предстоящия роман на Виктор Пелевин с хаштагове

iphuckНай-новият роман на Виктор Пелевин е със заглавие „iPhuck 10“.
Прес-службата на издателството е избрало интересен начин да представи романа, който излезе преди седмица, изпращайки анотации, съдържащи следните хаштагове:
#cybersex, #gadgets, #изкуствен интелект, #съвременно изкуство, #детектив, #gender studies, #трилър, #накъде върви света, #съдържа нецензурни изрази, #making movies, #ти ме застави да те обикна, за да влееш в душата ми черна отрова
indexОт 2008 година насам Виктор Пелевин издава по една книга всяка есен. Романът, издаден през есента на 2016 е със заглавие  „Лампа Мафусаила, или Крайняя битва чекистов с масонами“ и все още не е преведен на български език.

Ето няколко цитата от „iPhuck 10“:

С доброто и злото също се появиха проблеми − от името на доброто взеха да говорят такива муцуни, че хората сами и с удоволствие официално се записваха при злото.

Животът при цивилизацията е особено нещо. За всичко трябва да се плаща; дори и за това, което не ти е нужно.

Това, което хората от миналото не разбираха, е, че изкуственият интелект съвсем няма да е робот с лампичка на главата, на когото му иде да цапардоса по кабелите друг робот с лампичка, за което пък просълзилото се човечество веднага да заснеме многосезонен сериал.

Трудно е да се пее за революцията, когато зад ъгъла напълно сериозно я подготвят ЦРУ или МГБ (в Русия − Министерство на държавната сигурност − бел.пр.)

Човек в наше време е самотен − и често пъти му се иска поне любимите му електронни играчки да го надживеят.

Да се живее − ох. Но да.

 

Превод Цанка Ангелова по “ГодЛитературы.РФ”

Прочетете още

209036_b

Виктор Пелевин: „Тази книга си я харесвам повече от всичко останало“

Докато пиша, не мисля за читателя, в процеса на работа не ме интересува кой ще …