Начало / Свят / Виктор Пелевин написа нова книга

Виктор Пелевин написа нова книга

Непобедимое солнце излиза в края на август

NPS_L_min

Наблюдателите определят романа като „събитието на сезона“. Самият Пелевин обаче спазва традицията да издава новата си книга към края на лятото. Определян като „автор на интелектуална проза“, той безпощадно налучква болните места на руснаците, като в същото време предрича и много от събитията в голямата страна.

Непобедимое солнце ще се появи в книжарниците в два тома. Събитията се въртят покрай Саша – 30-годишна московска блондинка. Тя тръгва на леко мистично пътешествие, за което е получила прозрение от самия Шива в Индия.

Саша се среща с какви ли не образи, които ѝ разкриват всичко на света, но най-неочакваната среща ще е тази с най-голямата тайна, която съществува – наричана от Илон Мъск „компютърна симулация“, а от Светата църква – Сътворение.

Самият Пелевин продължава да живее в полулегалност – авторът не дава интервюта и не присъства в социалните мрежи. Известен е случаят, когато при получаване на литературна награда, на сцената е изнесена картонена фигура, която да замести писателя. Въпреки всичко обаче всяка нова книга моментално попада на върха на класациите, а сред читателите името Пелевин е култово.

Лира.бг по материали от Ексмо

Прочетете още

FT_TOM_EGELAND_00069_fargeFredrikArff

Том Егеланд: „Толкова ли е трудно мутация да доведе до хора с нови гени“

Писателят разкрива сега загадката на дълголетието „Проектът „Матусал“ е най-новата му книга – в известен …