На фокус
Начало / Автори / Двайсети роман издава Виктор Пелевин

Двайсети роман издава Виктор Пелевин

Руският автор чертае едно абсурдно бъдеще

4TgQmJGDq40

Transhumanism inc. описва време, когато съзнанието на хората ще може да се отделя от тялото – и така на практика ще се превърнем в безсмъртни. Мозъкът ще заживява в отделно измерение, но достъпът до него ще е позволен за елита. Така и Земята ще продължи да е обитавана от поствъглеродна цивилизация, смалена до размерите на обслужващ персонал и биороботи.

Писателят чертае един архаично-футуристичен свят, в който хората са чипирани, а писмеността на практика е станала безполезна. И търси начина, по който такова общество изживява любовта.

Книгата доразвива мислите на Пелевин, изразени в iPhuck -10, като представя света още две столетия по-късно. По композиция пък новата книга напомня за „Животът на насекомите”.

Новият роман излиза скоро, след като 58-годишният руснак получи специално признание на „Еврокон”, където беше обявен за най-добър фантаст. Самият той твърдо спазва правилото си да издава всяка година нова книга. Широката си популярност печели след излизането на Generation „П”, от която в световен мащаб са продадени ок. 3,5 млн. екземпляра. Макар че използва силата на новите технологии, Пелевин няма профили в социалните мрежи. Преведен е в 35 страни, а първият си разказ публикува, когато е на 27. Не се появява публично и не дава интервюта. Филмът по Generation „П” също е култов в Русия. Режисиран е от Виктор Гинзбург, който в момента работи по друга творба на писателя – Empire V.

0

Новата Transhumanism inc. ще е достъпна в руските книжарници след 20,21 ч. на 26 август 2021 г.

Лира.бг по материали от eksmo.ru

Прочетете още

398839922_313436734764822_4235536990062686847_n

Александрина Крушарска обяви нова книга

Безсмъртните сърца ще затуптят в началото на лятото Лекар по образование, Крушарска нашумя със своята …