Начало / Читатели / „Човекът е своето плацебо“ – фокусът върху възможностите

„Човекът е своето плацебо“ – фокусът върху възможностите

Димитър Димитров – „Хеликон-Витоша“

208618_bДългоочакваният от мен превод на „Човекът е своето плацебо“ от Джо Диспенза, неотдавна стана факт! Преди да изложа своето мнение за книгата, ще споделя онова интересно стечение на обстоятелствата, без което авторът едва ли би посветил живота си на науката. Малцина знаят, че изследванията на доктора в областта на съзнанието и неврофизиологията са започнали с трагичен опит. След като Диспенза бил блъснат от кола, лекарите му предложили да поставят имплант на гръбначния стълб, който можел да доведе до болки за цял живот. Само така според лекарите, той щял отново да ходи. Но Диспенза решил да отправи предизвикателство на традиционната медицина и да възстанови своето здраве с помощта на мисълта. Само след 9 месеца  се изправил на крака. Това му послужило като импулс за изследване на възможностите на съзнанието.

Неговата страст винаги е била да учи другите – как да прилагат най-новите открития от невронауката и квантовата физика, за да препрограмират мозъците си, да лекуват заболявания и да имат по-пълноценен живот. Д-р Диспенза води семинари и лекции по цял свят. Освен това проектира корпоративна програма, която помага на предприемачи и работници в бизнес сферата.

В „Човекът е своето плацебо“ Джо Диспенза разказва завладяващи истории за хора, които са се излекували и са останали здрави, следвайки определен тип мислене, фокусирано върху възможности, а не върху препятствия и проблеми. Те не са позволили мнението на околните – „професионално“ или друго, да спре вярата им и в много от случаите се отнасяли позитивно към битката си за изцеление.

„Човекът е своето плацебо“ е практична книга. В нея се обсъждат теми на разбираем език и съдържа лесни упражнения и инструменти, в същото време тя е научно издържана – като комбинация от изследвания и емпирични доказателства. Невронауката със сигурност е сложна материя, но д-р Джо я разчупва с ясни обяснения и интелигентно използване на аналогии, чрез тях разкрива сложни биологични механизми. Щом схванете действието й, тя отваря врати, примерите в тази книга показват невероятните неща, които се случват, стига да повярвате, че са възможни.

Прочетете още

30850073_1979401188750359_635272309_o

Д-р Робърт Мелило: Накарайте децата да се движат!

Книгата „Откъснати деца“ не слиза от класациите на „Хеликон“. По този повод екип на „Лира.бг“ …