Начало / Свят / Наследниците на Толкин съдят онлайн игри

Наследниците на Толкин съдят онлайн игри

menu_16x10Наследниците на Дж. Р. Р. Толкин са завели дело за 80 милиона долара срещу компанията Warner Bros заради лицензи за онлайн игри, игрални машини и други свързани със залагания платформи, базирани върху книгите на известния писател „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“.

Делото е заведено от наследниците на правата на Толкин и издателство „HarperCollins“ срещу различни подразделения на известната филмова компания и ще се гледа в съда в Лос Анджелис. Процесът включва и насрещни искове от „New Line Cinema“ и „Saul Zaentz Co“, които са подопечни компании на Warner.

Според наследниците на Толкин е нарушено споразумение от 1969 г., касаещо продажбата на материални рекламни обекти, асоцииращи се с книгите на писателя, но и съдържащи „морално спорни и нелитературни елементи, свързани със залагания“. Според иска различните форми на залагане дълбоко възмущават феновете на Толкин и нанасят непоправима вреда на наследството на английския писател, който умира през 1973 г. на 81-годишна възраст.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

eT5GFcT

Амазон избра режисьор за „Властелинът на пръстените”

Задачата е поверена на испанеца Хуан Антонио Байона Сериалът вече беше обявен за най-скъпия за …