Начало / Свят / Наследниците на Толкин съдят онлайн игри

Наследниците на Толкин съдят онлайн игри

menu_16x10Наследниците на Дж. Р. Р. Толкин са завели дело за 80 милиона долара срещу компанията Warner Bros заради лицензи за онлайн игри, игрални машини и други свързани със залагания платформи, базирани върху книгите на известния писател „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“.

Делото е заведено от наследниците на правата на Толкин и издателство „HarperCollins“ срещу различни подразделения на известната филмова компания и ще се гледа в съда в Лос Анджелис. Процесът включва и насрещни искове от „New Line Cinema“ и „Saul Zaentz Co“, които са подопечни компании на Warner.

Според наследниците на Толкин е нарушено споразумение от 1969 г., касаещо продажбата на материални рекламни обекти, асоцииращи се с книгите на писателя, но и съдържащи „морално спорни и нелитературни елементи, свързани със залагания“. Според иска различните форми на залагане дълбоко възмущават феновете на Толкин и нанасят непоправима вреда на наследството на английския писател, който умира през 1973 г. на 81-годишна възраст.

Прочетете още

67318_b

Как Първата световна война вдъхновява „Властелина на пръстените“

Внукът на Дж. Р. Р. Толкин Саймън разказва пред ВВС как войната повлиява родения преди 125 години писател

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *