Начало / Любопитно / „Властелинът на пръстените“ стана хит и на лего

„Властелинът на пръстените“ стана хит и на лего

Историята от книгите оживява благодарение на датската фирма

lego-roklinka-00

Новият конструктор се състои от 6167 части, като отвежда в далечната северна долина Имладрис, където според фентъзи сагата нявга живеел Елронд Полуелф, най-великият сред властелините на мъдростта. Точно там се случват и редица ключови събития, като най-важното е сформирането на Задругата на пръстена.

Лего с мотиви от книгите на Толкин се появи и покрай филмовите адаптации на Питър Джаксън, а също и по повод премиерата на филма „Хобит“. Новият конструктор обаче е много по-подробен и с повече части – с негова помощ може да се изгради дори стаята, в която Фродо възстановява силите си след тежката среща със Саурон.

Сред елементите в комплекта има и такива, които да докарат почитателите на Толкин до еуфория – присъства например дори меча на Нарсил, краля на Арагорн. „Почитателите ни очакваха това лего наистина дълго, но появата му никога не е закъсняла. Нито пък идва рано…” Думите са на Майк Псиаки, дизайнерът на датската фирма, който използва всъщност при представянето на конструктора фразата на Гандалф, един от най-известните герои на Толкин.

lego

Към новото лего вървят и фигурки на основните действащи лица във „Властелинът на пръстените“. Тук са например всичките деветима членове на Задругата, има и елфи, както и други герои

Новият конструктор се появява и като знак на почит към големите ентусиасти, които създават истински нови светове с помощта на малките кубчета. Един от най-известните примери е този на Алис Финч и покойния вече Дейвид Франк, които изграждат с помощта на 200 хил. елемента мегаломанско копие на Долината на елфите. Сред другите им впечатляващи проекти е и този на Хогуортс, училището за магия и вълшебство от книгите за Хари Потър.

Информация и снимки от Lego

Прочетете още

tulip-5162445_1280

Рождените дни на най-обичаните литературни герои

Повод са за празненство или пък… препрочитане на някоя книга Родени във въображението на писател, …