Начало / България / „Хроники“ от Боб Дилън

„Хроники“ от Боб Дилън

151710_bСамо преди минути секретарят на Шведската академия Сара Данилс обяви, че носителят на Нобелова награда за литература за 2016 г. е певецът, музикант и текстописец Боб Дилън.

През 2004 г. той издаде и първата част от мемоарите си – „Хроники т.1“. Тя бе обявена като част от трилогия за кариерата на артиста, простираща се вече в шесто десетилетие. След това бе разкрито, че той всъщност готви общо седем книги за живота си. Очаква се един от предстоящите томове да бъде посветен на седмичното шоу на Дилън по радио „Сириус Екс Ем“, което той води от 2006 до 2009. Не е известно каква ще е тематиката на другите книги.

„Хроники т.1“ се превърна в бестселър и непосредствено след появата си 19 седмици оглавяваше класацията на „Ню Йорк Таймс“. В мемоарите си Дилън разказва за музикалните влияния, които е изпитвал, за отражението на известността върху личния му живот, за по-непопулярните си албуми като New Morning (1970) и Oh Mercy (1989), но почти не засяга 60-те години, когато е на върха на славата.

Предлагаме Ви откъс от „Хроники т.1“:

Прочетете още

216235_b

„Ноктюрни“ – виртуозно изпълнени от Казуо Ишигуро

„Ноктюрни“ от Казуо Ишигуро е сборник с пет истории за музика и здрач, както подчертава …