Начало / Свят / Издателство връща пари заради фалшиви автографи

Издателство връща пари заради фалшиви автографи

Читателите откриха сами измамата

1440x810_cmsv2_787ab83f-2c25-57bf-a53e-73f2bb3a49ec-7211390

Боб Дилън се оказа ябълката на раздора в скандал, избухнал покрай новата му книга The Philosophy of Modern Song. Издателите от „Саймън енд Шустър” предлагаха по повода и лимитирана серия с автограф от носителя на Нобелова награда за литература. Разбира се, на съвсем различна цена – скромните 600 долара.

Читател обаче мирен не стои – фенове на музиканта сравнили подписа в книгата с други, които са на разположение онлайн, и установили, че това, което са им предложили от издателството, е всъщност автограф, създаден с помощта на устройство Аутопен. По същия начин например подписват документацията американските президенти.

От издателството първоначално отхвърлиха остро обвиненията, като декларираха, че подписите в лимитираната серия са собственоръчно направени от Боб Дилън. Само няколко дни по-късно обаче „Саймън енд Шустер” публикуваха и извинение. „Ще върнем моментално парите на всички, които са си купили книгата в този вид”, съобщават оттам. Общо става въпрос за 900 бройки от заглавието.

oakImage-1669149215382-superJumbo-v2

Самата книга излезе преди броени дни, като в нея Боб Дилън се връща към музиката и размишлява над големите хитове на няколко епохи – на Рей Чарлс, Франк Синатра, Нина Симон, Сантана, Шер и много други

Информация и снимки от „Саймън енд Шустър“, „Ню Йорк Таймс“, abc-7 и Euronews

Прочетете още

FT_TOM_EGELAND_00069_fargeFredrikArff

Том Егеланд: „Толкова ли е трудно мутация да доведе до хора с нови гени“

Писателят разкрива сега загадката на дълголетието „Проектът „Матусал“ е най-новата му книга – в известен …