Начало / България / „Храни се добре, за да се чувстваш добре“: как да надвием 50 често срещани болести

„Храни се добре, за да се чувстваш добре“: как да надвием 50 често срещани болести

hrani-se-dobre-coverНа 6 октомври в луксозно издание излиза книгата „Храни се добре, за да се чувстваш добре“. В нея д-р Сара Брюър дава полезна информация за това, какво да ядем, за да се избавим от болестите.

Храненето е първата ни защита срещу болестите, а добрият хранителен режим може да облекчи и да ни предпази от почти всяко заболяване.
В тази книга д-р Сара Брюър разкрива с какво да се храните съгласно принципите на нутриционалната медицина, за да надвиете 50 често срещани болести – от високо кръвно налягане до екзема и от остеоартрит до депресия. Узнайте какво да консумирате – и какво да избягвате, – за да повишите шансовете си за оздравяване.
В “Храни се добре, за да се чувстваш добре“ (ИК „Хермес“) ще откриете здравословни рецепти и съвети относно ключови суперхрани, оказващи цялостен благотворен ефект.
•    Книгата съдържа множество съвети относно храненето, основани на последните научни изследвания.
•    Организирана е по заболявания за бързо и лесно ползване.
•    Препоръчва ключови суперхрани, които да включите в ежедневния си арсенал за справяне с болестите.
„Храни се добре, за да се чувстваш добре“ ще ви научи как да запазите доброто здраве на всички в семейството.

Знаете ли, че….?
•    Вишните са едни от малкото хранителни източници, богати на мелатонин – хормон, способстващ спокойния сън през нощта.

•    Страните, в които консумацията на шоколад на глава от населението е най-висока, имат най-много носители на Нобелова награда.

•    Необичайно за плод, портокалът е източник на витамин В1 и фолиева киселина. Пиенето на портокалов сок по време на хранене стимулира усвояването на желязото от храната.

11415471_383666181828671_5044674080821662280_oТази и още много полезна информация ще откриете в книгата
„Храни се добре, за да се чувстваш добре“!

Д-р Сара Брюър е награждаван автор на здравна литература и дипломиран лекар, нутриционист и нутритерапевт. Нейни статии редовно се появяват в редица вестници и списания по теми, свързани с науката за храненето. Написала е над петдесет книги за здравословно хранене.

Прочетете още

14224735_1102837583133506_620460478637515223_n

Вкусна книжарница: рецепта и книга за постите

Като оставим една храна настрана, заместваме я с книга. Така и тялото, и умът се …