Начало / България / Пловдив – столица на литературата, Уелбек и Фоенкинос – сред гостите

Пловдив – столица на литературата, Уелбек и Фоенкинос – сред гостите

DSC_9610Давид Фоенкинос, Мишел Уелбек, Юз Алешковски и Мануел Рико-Реко. Това са само някои от гостите, които ще участват на международния форум „Европейски литературни срещи“ в Пловдив, обявиха от общината.

„Международни писателски срещи – Пловдив” е знаковата литературна проява в програмата “Пловдив – европейска столица на културата” и е част от Есенния салон на изкуствата. Събитието маркира Пловдив на европейската карта на значимите литературни форуми и е логично следствие от дългогодишната книжовна и издателска традиция в града. В програмата за 2017 година присъстват имената на няколко Нобелови лауреати за литература и други забележителни майстори на перото.

Срещата с Фоенкинос ще е на 13 септември, вторник, от 19:00 ч. в галерията с постоянна експозиция на Енчо Пиронков в Стария град. Това ще е втора визита на автора на „Шарлот“, „Деликатност“ и др. в България в рамките на 12 месеца.

На 26 септември е визитата на Юз Алешковски, приятел и сподвижник на Йосиф Бродски. Мануел Рико Рего пристига под тепетата на 10 октомври. Френската писателка и лауреат на „Гонкур“ Силви Жермен ще е в Пловдив на 16 ноември.

Все още се очаква да бъде обявена датата на гостуването на друг един голям френски писател – Мишел Уелбек, който нашумя с книги като „Подчинение“, „Елементарните частици“ и др.

Прочетете още

2008.06.09._Michel_Houellebecq_Fot_Mariusz_Kubik_01-225x300

Мишел Уелбек: Лидерите на Франция провалиха своя народ

Френският писател Мишел Уелбек отново показа своето по-различно и бунтарско мислене след терористичните атаки в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.