Начало / Читатели / “Самодива“ от Краси Зуркова (ревю)

“Самодива“ от Краси Зуркова (ревю)

199994_bМария-Десислава ЩИПЛИЙСКА

„Самодива“… една дума, която съдържа толкова много, също както и историята, която ни разказва Краси Зуркова. Зашеметяващ, нежен роман, който се лее по страниците на книгата с неповторимия финес и благозвучността на нотите на Шопен.

Книгата носи усещането за нещо мистично още от първите си страници, завладяващо четиво пълно с мистериозни събития и неотговорени въпроси. Сюжетът ни пренася в непознатата ни американска действителност, където е попаднала сънародничката ни – героинята на романа. Много интересен и плавен е преходът от ежедневните университетски тревоги към дебрите на необятната и все така мистериозна митология от скъпите ни родни Балкани. Древногръцкият мит за Орфей бива загадъчно преплетен с преданията за митичните същества известни като самодиви…

А в центъра на цялата книга е залегнала нашата необратима съдба. Нашата обреченост  да повтаряме грешките си отново и отново, без да се поучаваме от тях. История, която носи шепа вълшебство сред ежедневните ни сиви дни. Страхотно четиво за летните мързеливи следобеди или студените зимни вечери. Краси Зуркова съумява да ни развълнува, да ни изненада, да ни впечатли.  Дайте шанс на тази българска авторка и ви уверявам, че няма да съжалите!

Красотата на думите ѝ може да бъде сравнена с тази на митичните самодиви, които неусетно умайват и завладяват… именно такъв е и романът „Самодива“.

Прочетете още

199994_b

Краси Зуркова ще представи „Самодива“ с национално турне

Авторката на един от хитовете на американския книжен пазар, а от скоро и у нас …