Начало / Свят / Бил Брайсън: Британците са по-недисциплинирани и невъзпитани от всякога

Бил Брайсън: Британците са по-недисциплинирани и невъзпитани от всякога

65316_bБил Брайсън е познавач на британците. Пътешественикът-писател ги представи по наистина забавен начин в бестселъра си „Записки от един малък остров“ – великолепен коктейл от пътни бележки, документалистика и народопсихология, подправен с неподражаемия хумор на Брайсън. Писателят бе един от многото разочаровани от положителния за Брекзит вот на британците в референдума на 23 юни.

„Великобритания вече не е дом на толкова любезно общество, като беше преди. Освен това британците са прихванали от алчността на американците. Само дето не са станали чак такива майстори като хората в САЩ. Преди Великобритания беше изградена от добре възпитано и дисциплинирано общество“, каза Брайсън. Той определи изхода от референдума като „изцяло емоционален, а не интелектуален резултат. „Ситуацията малко напомня на онази, когато се строеше тунелът под Ламанша. Тогава много хора се чувстваха неудобно с това Островът да има физическа връзка с континента – все едно французите и германците могат да нахлуят в Англия през този тунел. Беше абсолютно ирационално усещане, загуба на чувството, че си отделен, че си на остров“, коментира той пред в. „Таймс“.

Брайсън сподели също, че днес англичаните живеят много по-богато, отколкото преди 20 години, а Лондон се е превърнал в най-добрия голям град в света.

Прочетете още

skynews-hilary-mantel-harpercollins_5908782

И една от най-популярните английски писателки ни напусна

Силата ѝ бяха историческите романи Хилари Мантел отрасва в следвоенните десетилетия – това се е …