Начало / Любопитно / Крал Чарлз III към Брайън Мей: Как сте с коленете?

Крал Чарлз III към Брайън Мей: Как сте с коленете?

Музикантът получи официално рицарското си звание

Queen-925x470

75-годишният композитор, прославил се като китарист на рок групата „Куин“, влезе в новогодишния списък от отличени на новия британски монарх. Сега, на официалната церемония, само с година по-младият Чарлз III първо се обърнал към знаменития си сънародник с въпрос за неговото здраве. Кралят искал да знае дали Брайън Мей ще може да коленичи за церемонията без проблем и болка. Музикантът обаче се справи чудесно и вече официално е носител на рицарско звание.

Сър Брайън Мей всъщност има заслуги поне в няколко области. Той е ревностен защитник на животните и се занимава изключително сериозно с астрофизика. Преди петнайсетина години създаде в съавторство с Патрик Мур и Крис Линтът и книга, наречена „Взривът!” и обясняваща историята на Вселената. Неотдавна той получи и Медала „Стивън Хокинг“ за начина, по който говори за наука. Към хобитата му пък принадлежи стереоскопията, на която също посвещава много интересни проекти.

Новопосветеният рицар вече беше носител на Ордена на Британската империя, който пък му връчи през 2005-а тогавашната владетелка Елизабет II. Сега и синът ѝ, станал известен като най-възрастния престолонаследник през последните 300 години, подчерта уникалната роля на Брайън Мей и неговите заслуги.

Междувременно пък стана ясно, че автобиографията на сина на Чарлз III – Хари, ще се появи на български през април под заглавието „Резервният“. Книгата предизвика огромно вълнение на Острова заради пикантните разкрития на принца за отношенията в кралското семейство. По страниците херцогът на Съсекс разказва за пътя си и описва собствената си история с неподправена решителност.

korica

„Резервният“ е книга, изпълнена с проницателност, откровение и самокритика, пишат българските издатели от „Рива“ за автобиографията на принц Хари

Информация и снимки: adnradio.cl и carlosmartinhuerta.com.mx

Прочетете още

brian-cox-balgariq-1024x576

Защо E=mc2? Брайън Кокс ще ни отговори лично в София

Ученият върви по стъпките на Карл Сейгън Английският физик е известен и у нас със …