Начало / България / Европейски литературен автобус ще акостира в “Хеликон Бургас“

Европейски литературен автобус ще акостира в “Хеликон Бургас“

crowd-splashЕвропейски литературен автобус ще акостира в “Хеликон Бургас“. На 2 май #crowdlitbus потегли от Хелзинки, за да премине през 14 европейски държави, представяйки над 100 европейски автори в 50 различни града. Два месеца след старта си той ще акостира в книжарница „Хеликон Бургас“ – на 2 юли от 18:00 ч.

Идеята на #crowdlitbus е около стотина автори от различни европейски държави да прекосят с автобус континента, преодолявайки границите и ограниченията, които други се опитват да възстановят и да създадат единен текст заедно. Авторите, които ще гостуват в България, са Александър Микойц (Австрия), Ейрини Маргарити (Гърция), Ингмара Балоде (Латвия), Константинос Папагеоргиу (Кипър), Рузана Восканян (Армения), Ханеле Микаела Тайвасало (Финландия) и Хенриика Тави (Финландия). Те ще четат на родните си езици своите произведения, като естествено, след това творбите ще бъдат преведени и на български.

CROWD OMNIBUS e международен проект, обединяващ европейски организации, активни в сферата на литературата, в това число културни обединения, автори, преводачи, издатели, браншови организации и др. Проектът е подкрепен от Програма Творческа Европа (Creative Europe) на Европейския съюз.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Необходим отговор за съдбата на бургаската книжарница „Хеликон”

Скъпи приятели, благодарим ви, че се вълнувате какво ще се случи с бургаската книжарница „Хеликон“. …