Начало / България / Европейски литературен автобус ще акостира в “Хеликон Бургас“

Европейски литературен автобус ще акостира в “Хеликон Бургас“

crowd-splashЕвропейски литературен автобус ще акостира в “Хеликон Бургас“. На 2 май #crowdlitbus потегли от Хелзинки, за да премине през 14 европейски държави, представяйки над 100 европейски автори в 50 различни града. Два месеца след старта си той ще акостира в книжарница „Хеликон Бургас“ – на 2 юли от 18:00 ч.

Идеята на #crowdlitbus е около стотина автори от различни европейски държави да прекосят с автобус континента, преодолявайки границите и ограниченията, които други се опитват да възстановят и да създадат единен текст заедно. Авторите, които ще гостуват в България, са Александър Микойц (Австрия), Ейрини Маргарити (Гърция), Ингмара Балоде (Латвия), Константинос Папагеоргиу (Кипър), Рузана Восканян (Армения), Ханеле Микаела Тайвасало (Финландия) и Хенриика Тави (Финландия). Те ще четат на родните си езици своите произведения, като естествено, след това творбите ще бъдат преведени и на български.

CROWD OMNIBUS e международен проект, обединяващ европейски организации, активни в сферата на литературата, в това число културни обединения, автори, преводачи, издатели, браншови организации и др. Проектът е подкрепен от Програма Творческа Европа (Creative Europe) на Европейския съюз.

 

Прочетете още

Хеликон

24 години навърши „Хеликон-Бургас“ !

Най-старата книжарница от сплотеното семейство на „Хеликон“ стана на 24 години! 1 юли по традиция …