Начало / Свят / И Чък Паланюк – с книга за оцветяване

И Чък Паланюк – с книга за оцветяване

5763Чък Паланюк показа добър бизнес нюх и се включи в манията по анти-стрес книгите за оцветяване със свое провокативно произведение. Авторът на „Боен клуб“ пусна на пазара нова книга в този популярен през последните две години жанр, съобщи „Гардиън“.

В последните две години книжният пазар бе разтърсен от абсолютния хит на книгите за оцветяване за възрастни, като крак повлече шотландката Джохана Басфорд. „Off-Colour stories for You to Colour“ от Паланюк съдържа едновременно илюстрации за оцветяване и е сборник с разкази. В нея писателят е включил 8 истории, които според издателя му „Dark Horse“ за „провокативни и не са за хора със слаби сърца“. Една от тях например е за пътник на кораба „Титаник“, който „намира хирургическо решение за това как да реши проблема си с „спасяваме първо децата и жените“. В друг от разказите холивудска звезда „възражда славата си с опасна интернет кампания“.

Книгата ще излезе на англоезичния пазар на 25 октомври. Илюстрациите са на различни художници, включително особено популярните в света на комиксите Лий Бермехо, Дънкан Фегредео и Джоел Джоунс. „Може би благодарение на вашите цветове и моите истории ще останат. Хайде да създадем добра книга, която да е достойна за всяка библиотека и любопитна за следващите поколения“, казва самият Паланюк.

Прочетете още

1024px-Chuck_Palahniuk_(21955)

Чък Паланюк пред банкрут след измама

Въпреки че звучи повече от странно, писателят Чък Паланюк се извини и изрази благодарност, след …

Един коментар

  1. Чудесни новини!

    Дано стигнат и до българските книжарници тези разкази.