Начало / Свят / Чък Паланюк пред банкрут след измама

Чък Паланюк пред банкрут след измама

1024px-Chuck_Palahniuk_(21955)Въпреки че звучи повече от странно, писателят Чък Паланюк се извини и изрази благодарност, след като научи, че е станал жертва на измама, съобщава Фокс нюз. Преди дни авторът на „Боен клуб“  написа в блога си, че се извинява на агентите си от Donadio & Olson за подозренията, които е отправил към тях: „Извинявам се, че обвиних издателите си. Те платиха всички щети по измамата“. Истинският измамник е бил арестуван през май и вече го грозят 20 години затвор.

Той е бил счетоводител в агенцията и е успял да ощети работодателя си с 3.4 милиона долара, информира Хъфингтън пост „Тези събития ме докараха почти до фалит“, споделя Паланюк и уточнява, че доходите му от последните години де факто са се стопили.

Осъденият Дарин Уеб е източвал средства към собствена компания от 2011 г. до март 2018 г., когато схемата е била разкрита. Траншовете са били с размер от 1000 до 75 000 долара. Откраднатите средства са били предназначени за авторски права и аванси на писатели и може да се окажат дори повече от разкритите до момента 3.4 милиона.

„Всички авторски права, аванси и плащания за филмови права, акумулирани през последните години, са били отклонявани, просто ги няма. Дори не знам точно каква част от приходите ми става дума“, разказва Паланюк. Заради тези загуби са отменени и много от събитията от литературното му турне, тъй като всяко едно от тях струва над 10 000 долара.

„От друга страна, аз съм невероятно богат – с приятели и читатели, които предлагат помощта си, дори стипендиите на децата си, за да ми помогнат. Предлагат ми да ипотекират домовете си“, разказва писателят.

Прочетете още

index

Чък Паланюк публикува сборник с разкази

На книжния пазар излезе нов сборник с разкази от автора на „Боен клуб“ Чък Паланюк, съобщи …