Начало / България / Тери Пратчет “оживява” в Нощта на литературата в София

Тери Пратчет “оживява” в Нощта на литературата в София

wpid-wp-1426178574623Популярният писател сър Тери Пратчет ще “оживее” чрез словото си в петото издание на европейския проект “Нощ на литературата” в София на 11 май 2016 г. В читателското гнездо на фондация “Детски книги” в НЧ “Цанко Церковски” (ул. “Цар Симеон” 58). Славин Славчев, победителят в третия сезон на музикалния формат X-Factor, ще чете откъс от книгата на сър Тери Пратчет “Дракони в Порутения замък”. Той е единственият четец-певец в юбилейното издание на инициативата. А четенето в гнездото започва в 18:00 ч и ще продължи до 22:00 ч.

slavin-600x399“Обърнахме се към Славин с покана да бъде наш четец, защото ни се струва важно да покажем на децата и младежите, че четенето е страхотно занимание, което е любимо и на техните идоли от музикалната сцена”, споделя Валентина Стоева от фондация “Детски книги”.

В своето пето издание “Нощ на литературата” 2016 запазва познатия си формат:

на всеки половин час известни личности четат откъси от преведени на български език чуждестранни автори;

четенията се случват в т.нар. „читателски гнезда“, като във всяко от тях се чете един и същи откъс в рамките на 15 минути, а след това има 15-минутна пауза, в която слушателите да се придвижат към следващото гнездо;

всеки участник в София получава специална брошура, в която събира печати от „читателските гнезда“. В края на събитието всички, получили определен брой печати, участват в томбола с книжни награди.

Тази година броят на читателските гнезда в столицата е рекорден – цели 15. В тях ще се четат откъси от чешки, унгарски, румънски, полски, македонски, италиански, ирландски, испански, португалски, малтийски, британски, датски, немски и австрийски преводни книги.

Прочетете още

34340320_660374927635273_4919706732000706560_o

Книгите, които четем повече от веднъж

Може би очаквате конкретен списък, но истината е, че при всеки са различни… И все …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.