Начало / Свят / Неизвестни разкази от Тери Пратчет излизат в книга

Неизвестни разкази от Тери Пратчет излизат в книга

Писани са под псевдоним

stroke-social

Откритието е направено от почитатели на писателя, както признават и издателите от „Пенгин Букс“. Става въпрос за разкази, писани през 70-те и 80-те години на миналия век. Като автор обаче е посочен Патрик Кърнс. Публикувани са в регионални вестници.

Връзката с майстора на фентъзито открил Крис Лорънс, който държал в продължение на десетилетия в рамка на стената у дома един от разказитеThe Quest for the Keys. „Ценя разказите много и ги пазя от 35 години. – споделя Лорънс. – Нямах понятие колко са ценни, преди да се свържа с издателя на Пратчет Колин Смит.”

От „Пенгуин“ планират новата книга да излезе в началото на есента – на 5 октомври 2023-а. Заглавието ще е A Stroke of the Pen: The Lost Stories. Други непубликувани творби от Пратчет обаче няма да има – по негово желание след смъртта му бяха унищожени десетина недовършени романа. Той почина на 66-годишна възраст през 2015-а след неравна битка с Алцхаймер.

За своята 44-годишна кариера Тери Пратчет създава около 70 книги. За новооткритите разкази от издателството казват, че са предшественик на фантастичния Свят на диска, който се превръща в мания сред почитателите на писателя

Информация и снимки: TerryPratchett.com и BBC

Прочетете още

FT_TOM_EGELAND_00069_fargeFredrikArff

Том Егеланд: „Толкова ли е трудно мутация да доведе до хора с нови гени“

Писателят разкрива сега загадката на дълголетието „Проектът „Матусал“ е най-новата му книга – в известен …