Начало / България / Деца честват стогодишнината на Бевърли Клиъри

Деца честват стогодишнината на Бевърли Клиъри

Стефка Мечкарова

viktorinaАмериканският център на Столичната библиотека покани на забележителен рожден ден учениците от ІІ а клас на 33 ОУ и от ІІ б клас на 48 ОУ. Подготовката за столетието на американската писателка Бевърли Клиъри започна преди два месеца, когато в класните им стаи пристигнаха вълшебни сандъчета с книжки и всички се потопиха в забавните приключения на героите.
Малките читатели от 33 ОУ и учителката им Миряна Михайлова гостуваха в Детския отдел на библиотечния филиал „Люлин“. Тук те подредиха изложба със свои илюстрации, запознаха се с любопитни факти от живота на писателката, представени в презентацията на Камелия Конева от Американския център и прочетоха свои преразкази на най-интересните истории. Рамона, Хенри, кучето Рибси и други герои оживяха в техните творби. На най-добрите г-жа Снежана Янева от Американското посолство раздаде награди – книги от Бевърли Клиъри.
P1020627-1В самия Американски център на СБ празнуваха второкласниците от 48 ОУ заедно със своята учителка Анета Минева и родители. Освен рисунки те представиха и литературни портрети на любимите си герои и също бяха наградени с книги. Приятна изненада и гордост за децата беше персоналното представяне на всеки от участниците в четенето с неговите творби, които всички можеха да видят на екран. Празникът завърши с игри, загадки и изненади, като на истински рожден ден.
Оказа се, че ЧЕТЕНЕТО Е ВЕСЕЛО ПРИКЛЮЧЕНИЕ с книгите на столетната писателка. Вече всички знаят, че 12.04. е обявен в Съединените щати за Ден „ОСТАВИ ВСИЧКО ДРУГО И ЧЕТИ!”

Прочетете още

171084415_1460097434329681_8346054411743814920_n

Остави всичко и чети днес

На 12 април по света отбелязват D.E.A.R. Day Инициативата е подета от почитателите на една …