Начало / Любопитно / Пощенски марки увековечиха Света на диска

Пощенски марки увековечиха Света на диска

Валидна са и за изпращане на писма

ap526-1-discworld-prntation-pk

Британските пощи издават серията от марки по случай 40-годишнината на славната поредица. Книгите, които Тери Пратчет включва в нея, също са 40, че и отгоре… Първата е „Цветът на магията“ от 1983-а.

Самите марки са с различните герои, създадени от Пратчет. Още в първата книга се появяват смотаният магьосник Ринсуинд и странният турист Двуцветко. Разбира се, има марка и с Великата А’Туин, която носи на гърба си Света на диска. Много почитатели ще има и марката, изобразяваща Смърт – един от най-популярните герои на Тери Пратчет въобще.

Новите марки се посрещат с голям интерес и поради още една причина – техен автор е Пол Кидби, който е дългогодишен илюстратор на книгите на писателя. Кидби получава шанс след смъртта на Джош Кърби, който е първият илюстратор на поредицата „Светът на диска“. Той си отиде от света ни през 2001 г.

808x454_cmsv2_edcecfee-c820-5c0f-a5f1-c9423408c15d-7799088

На пазара се появяват общо осем пощенски марки в чест на книгите – стойността им е около 13 лири. Има обаче и по-скъпи колекционерски комплекти. Марките ще са в разпространение от 10 август 2023 г.

Информация и илюстрации: @RoyalMailStamps

Прочетете още

neda_antonova

Неда Антонова написа книга за „сътрудниците на Бога“

Новият ѝ роман изненадва Обичаната от много читатели писателка е известна със своите исторически мотиви …