Начало / България / Излезе безстрашният роман на Ерика Джонг „Страх от летене”

Излезе безстрашният роман на Ерика Джонг „Страх от летене”

EJ cover_frontОт днес на пазара със знака на издателство „Обсидиан“ е романът на Ерика Джонг „Страх от летене”, който се превърна в световна сензация и класика в американската литература. С тази книга Джонг извърши истинска революция и промени отношението към любовта, брака и секса. От „Страх от летене” са продадени 27 милиона екземпляра на 40 езика.

Историята на откровената и сексуално разкрепостена Изадора Уинг и желанието й да лети свободно по широкия свят предизвиква истинска сензация за времето си. Тя подхранва фантазиите, предизвиква множество дебати и дори променя езика. Хенри Милър я сравнява със своя „Тропик на Рака” и предсказва, че „благодарение на тази книга жените ще намерят собствения си глас и ще напишат своята нова сага за секса, живота, радостта и приключението”.
„Страх от летене” скандализира и стряска благоприличното общество, но се превръща в истинска културна икона за поколения жени. Безкрайно остроумна, безсрамно откровена и впечатляващо интелигентна, Ерика Джонг ни повежда на старо като света пътешествие към самите нас и ни предлага един вечен разказ за мечтата за свобода и истинската женска същност.

Тази книга ще влезе в историята на литературата.
Хенри Милър

Безстрашна и свежа, нежна и точна, Ерика Джонг е явление в съвременната литература. „Страх от летене” има класа и блясък, дързост и острота… определено ще се радва на голям успех.
Джон Ъпдайк

Прочетете още

768x

Джон Ъпдайк: Романтизмът събира хората един с друг, но само реализмът им помага да живеят заедно

На 18 март 1932 г. е роден големият американски писател Джон Ъпдайк, автор на поезия, …