Начало / България / По-щастливи от Бог?

По-щастливи от Бог?

po shtasliv ot bog NOVAНа  12 май „Хермес“ пуска на пазара второ издание на „По-щастлив от Бог“ от Нийл Доналд Уолш. Милиони последователи по целия свят черпят вдъхновение от големия духовен учител. За радост на почитателите му и в нашата страна авторът на „Разговори с Бога“ ще гостува в България в периода 25 – 29 май. Поводът е участието му в семинара „Изобилието и успехът – от мечта до реалност“ .

Нийл Доналд Уолш е роден в Милуоки, щата Уисконсин. Работи в много и различни области: като репортер, журналист, радиоводещ, редактор, пиар, актьор, собственик и мениджър на рекламна агенция… Тази непрестанна смяна на месторабота и местоживеене отразява дълбоката му неудовлетвореност от живота, който води.
468088_10151052273952344_1808997008_oНа 49-годишна възраст светът му драстично се променя – сполетяват го редица нещастия в личен и професионален план. Домът му и всичките му вещи изгарят в пожар, банкрутира, бракът му се разпада, а той сериозно пострадва в автомобилна катастрофа. Когато се възстановява, Уолш се оказва безработен и сам и известно време живее и се препитава като клошар.
Именно това време поставя началото на неговото духовно пробуждане и ражда „Разговори с Бога“ – книгата, която променя не само неговия живот, но и живота на милиони хора по целия свят. Обръщайки се назад, Уолш споделя: „Благославям времето, когато се влачех из парка със спалния чувал. Това не беше краят на живота ми, а неговото начало. Там, в парка, научих истинското значение на думи като честност, лоялност, искреност и доверие.“
Книгите от поредицата „Разговори с Бога“ са преведени на 37 езика и все още се радват на нестихващ читателски интерес. Те създават прецедент, запазвайки своята позиция в бестселъровата класация на Ню Йорк Таймс в продължение на години.
Духовните търсения на Уолш го водят от стъпалата на Мачу Пикчу в Перу до шинтоистките светилища в Япония, от Червения площад в Москва и площада „Свети Петър“ във Ватикана до площад „Тиенанмън“ в Пекин. Където и да отиде, навсякъде Уолш открива огромната нужда на хората да живеят един по-пълноценен, мирен и хармоничен живот. Това го кара да създаде Световно движение за Нова духовност (Humanity’s Team), което да работи за духовното пробуждане на хората, за мира на планетата и добруването на хората.

Искаме ли да сме щастливи?
Всички ще отговорим положително. Малцина обаче се замислят как да го постигнат. Повечето хора очакват щастието наготово и когато това не стане, се възприемат като жертва на обстоятелствата. За всички проблеми са виновни другите: шефът, жената, децата, съседът, правителството, Бог… А истината е съвсем различна: Щастието не е подарък, който да получите свише, това е вътрешно състояние, за което трябва да положите усилия.
Ето защо книгата на Уолш е толкова необходима. Тя ще ви покаже, че щастието не само е възможно, но и напълно постижимо. Книгата предлага изчерпателно обяснение на начина, по който е устроен и функционира животът. Ще научите кои са конкретните стъпки за постигане на спокойствие на ума, любов в сърцето и радост в душата. Без това знание вие може и сами да откриете механизмите на щастието, но с цената на много житейски изпитания и горчиви разочарования.
Не е необходимо да се лутате в сляпа гонитба на вечно изплъзващото се щастие. Тази книга е картата, която ще ви помогне да откриете пътя. Ще трябва обаче да го извървите с ясното съзнание, че сами творите своята реалност. В такъв случай защо да не бъдете щастливи?
Колко щастливи ли?
По-щастливи от Бог.