Начало / Свят / Книги за бобслей, футбол, крикет и бокс са претенденти за наградата „Уилям Хил“

Книги за бобслей, футбол, крикет и бокс са претенденти за наградата „Уилям Хил“

Книги за бобслей, футбол, крикет и бокс са сред тазгодишните претенденти за наградата „Уилям Хил“ за спортна книга на годината, съобщи sbcnews.co.uk. Отличието, организирано от известната букмейкърска къща, се провежда за 27-ми път тази година. Победителят ще стане ясен на 27 ноември. Той ще получи парична премия от 27 000 паунда.

Анди Бул е номиниран за книгата си „Speed Kings“, която разказва за американския отбор по бобслей, който печели златен медал на Зимната олимпиада през 1932 г. Доналд Макрей се бори за трета награда „Уилям Хил“ с биографията на боксьора Емил Грифит, „Man’s World: The Double Life of Emile Griffith“. Трите футболни книги, които са претенденти тази година, са „Living on the Volcano“ от Майкъл Калвин, „Fifty- Six: The Story of the Bradford Fire“ от Мартин Флечър и „The Game of Our Lives“ от Дейвид Голдблат. Последното заглавие в списъка с финалистите е „Fire in Babylon“ от Саймън Листър. Листър описва как крикета – спорт, свързван с английския колониализъм – се превръща във феномен в Индия.

„Петима смели писатели се качват на ринга, за да се изправят срещу Доналд Макрей, но изходът е далеч от ясен. Тези 6 книги събират в себе си най-доброто от нехудожествената проза, като разказват истории за триумфи и трагедии в света на спорта. Нашето жури е изправено пред трудна задача“, коментира Греъм Шарп, говорител на букмейкърската къща и съсъздател на наградата.

Свързани заглавия
Ана Криен: Спортът не е проблемът, а мъжете, които го използват, за да си избиват комплексите за мъжественост

Ана Криен стана втората жена, която печели наградата „Уилям Хил“ за спортна книга на годината
Биография на легендарния футболист сър Боби Мур е сред номинираните за наградата „Уилям Хил”

Прочетете още

9781728283272-300rgb-649d9f75d3fb0

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“ (13 ноември – 19 ноември)

Все повече стават заглавията в престижната американска класация, които са преведени на български и се …