Начало / Свят / Първият музей на писателите в САЩ ще отвори врати през 2017 г.

Първият музей на писателите в САЩ ще отвори врати през 2017 г.

Първият национален музей, с който САЩ ще отдаде почит на своите литературни герои, ще отвори врати през пролетта на 2017 г., съобщи „Гардиън“. Той ще бъде в Чикаго. „American Writers Museum“ ще се намира на „Мичиган авеню“, в съседство с други важни сгради в града като Културния център и Института на изкуствата.

С помощта на ценни колекции и нови технологии на посетителите ще бъдат представени най-значимите американски автори. Очаква се музея да бъде посещаван от около 120 000 души годишно, каквато е приблизителната посещаемост на Националния музей на мексиканското изкуство и на Музея на Холокоста в Илинойс.

„American Writers Museum“ планира да стартира и различни програми за разпространение на знание за американските писатели. За тази цел музея ще работи с 51 организации, сред които и „Poetry Foundation“ – фондацията на поетите в Чикаго.

Строежът ще започне през идните месеци. Бордът на директорите ще трябва да събере 5 милиона долара до края на 2016 г., за да може проектът да се осъществи. Те вярват, че целта е абсолютно реалистична.

Фото: chicagotonight.wttw.com

Прочетете още

621c713f148a2

Етнографски музей унищожиха руските части

Трагедията е голяма, казват хората в Иванков Историческият и етнографски музей изгоря по време на …