Начало / Свят / Британските библиотеки и музеи търсят пари за отопление

Британските библиотеки и музеи търсят пари за отопление

Нужни са им повече средства

museos-1024x768

Институциите всъщност очакват засилен поток от посетители, които ще искат просто да се сгреят. Затова сега се водят преговори с политици да бъдат освободени повече средства, които ще позволят безпроблемното отопление на такива сгради.

Великобритания всъщност изгражда мрежа от центрове, предлагащи топлина – наред с библиотеките и музеите, това са още административни сгради, обществени клубове, седалища на благотворителни организации. В тях без проблем ще могат да влязат и да останат колкото поискат хора без дом, но и такива, които имат проблем с плащането на сметките.

При сегашните цени на енергията обаче библиотеките и музеите могат да си позволят да се отопляват само ако намалят работното си време. Проблемът потвърждава и Алистър Браун от Асоциацията на музеите.

Отсега обаче тече подготовка за зимата. Много библиотеки увеличават капацитета на читалните си, за да отговорят на нуждите на хората. Само в лондонския Гринуич например вече са инвестирани 28 хил. лири за нови столове и друга мебел в тамошните библиотеки. Притесненията относно средствата за отопление обаче остават и сега се разчита, че политическата класа ще намери навреме решение на проблема.

Информация от „Гардиън”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

OIP

Топ 10 на „Ню Йорк таймс” (4 септември – 10 септември)

Нов трилър от Карин Слотър – популярна и у нас авторка на бестеселъри в този …