Начало / Свят / Ранното творчество на Труман Капоти е събрано в сборник

Ранното творчество на Труман Капоти е събрано в сборник

На англоезичния книжен пазар излезе сборник с разкази на Труман Капоти, съобщи „USA Today“. Те показват как американският класик „прохожда“ в литературата. Изданието е със заглавие „The Early Stories of Truman Capote“ и е публикувано от „Random House“. Разказите бяха открити в архивите на Нюйоркската обществена библиотека и показват как Капоти е развивал стила си преди да напише вечни книги като „Хладнокръвно“, „Други гласове, други стаи“ и „Закуска в „Тифани“.

Сборникът демонстрира как още в началото на своя творчески път, Капоти е бил привлечен от аутсайдерите. Още в ранните му творби читателят вижда неговия талант за създаване на комплексни персонажи. Момче открива размерите на жестокостта, когато последва избягал затворник в гората. Ревността променя завинаги живота на едно повече от обещаващо момиче. Докато още скърби след невероятна загуба, жена спасява дете, защото то има очите на любимия й.

Авторът е написал истории за престъпления и насилие, за расизъм и несправедливост, за бедност и отчаяние. Има обаче и разкази за щедрост, нежност, състрадание, любов, хумор. Разказите представят първите стъпки на един млад писател, който ще се превърна в неповторима литературна фигура.

Прологът на книгата е написан от признатия критик от „New Yorker“ Хилтън Алс. Високи оценки за дълбочината, емоционалността и значимостта на сборника поставят „Индипендънт“, „Library Journal“, „Kirkus Reviews“ и др.

Свързани заглавия
Труман Капоти: Приятелството е работа на пълен работен ден

Приятелството между Труман Капоти и Харпър Лий стана обект на младежки роман

Достоверността на „Хладнокръвно“ от Труман Капоти отново поставена под съмнение

Ексхумираха телата на убийците от „Хладнокръвно” на Труман Капоти

„Хладнокръвно“ от Труман Капоти (анотация и откъс)

Книги от Труман Капоти тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC08510 (1)

Любомир Калудов: Който има много злато, накрая змей му прегризва гърлото

Говорим с един талантлив писател и лекар за болката и усмивката, и за Странджа!  Любомир …