Начало / Свят / Десетима поети се конкурират за наградата „Т. С. Елиът“

Десетима поети се конкурират за наградата „Т. С. Елиът“

Десетима поети се конкурират за тазгодишното издание на наградата „Т. С. Елиът“, съобщи thebookseller.com. Това са Трейси Хърд с „Not in this World“, Селма Хил с „Jutland“, Ребека Пери с „Beauty/Beauty“, Тим Лайърдет с „The World Before Snow“, Лес Мъри с „Waiting for the Past“, Марк Доти с „Deep Lane“, Сара Хау с „Loop of Jade“, Шон О’Брайън с „The Beautiful Librarians“, Дон Патерсън с „40 Sonnets“ и Клаудия Ранкин с „Citizen: An American Lyric“.

Всеки от номинираните получава по 1 500 паунда. Победителят ще стане ясен на 11 януари 2016 г. Той ще прибави към сметката си още 20 000 паунда. Екипът на журито се състои от Кей Милър, Арен Уорнър и председателката Паскал Пти. Пти заяви:

„Тази година е отлична за поезията. За наградата кандидатстваха рекорден брой сборници в историята на отличието. Книгите са изключителни, включително на дебютантите. Задачата да отсеем номинирани беше много трудна. Изключихме книги, които много ни харесаха. Но ние сме единодушни за финалния кратък списък. Сборниците на тазгодишните претенденти впечатлиха мен и моите колеги със своята амбиция, ентусиазъм и стил.“

Наградата „Т. С. Елиът“ се дава от 1993 г. за най-добра колекция от нови стихове на английски език, публикувана първо във Великобритания или Ирландия.

Свързани заглавия
Дейвид Харсент спечели награда „Т. С. Елиът“ от петия път

Шиниъд Мориси спечели награда „Т. С. Елиът“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

orwell-prize

Наградите „Оруел“ ще отличат книги за диктатори и бездомници

Темите и през 2023-а са от цял свят Отличието съществува от 1993-а, като финансовата отмяна …