Начало / Свят / Съпругът на Тоня Картър, адвокат на Харпър Лий, загина в самолетна катастрофа

Съпругът на Тоня Картър, адвокат на Харпър Лий, загина в самолетна катастрофа

Съпругът на Тоня Картър, която е адвокат на писателката Харпър Лий, загина в самолетна катастрофа, съобщи „Гардиън“. Патрик Картър, на 52 години, е пилотирал едномоторния самолет, който се разби в сряда, след като излетя от международното летище в Мисула, западна Монтана.

Картър, дългогодишен пилот, се е прибирал от Вашингтон в Алабама. Той е кацнал в Мисула, за да зареди гориво. Катастрофата е станала скоро след излитане – той се е взривил на паркинга на летището. Няма други жертви. Директорът на летището в Мисула, Крис Дженсън, заяви:

„Можеше да се взриви на терминала или на друго място, където има много хора. Това е трагедия, която дълбоко ни натъжава. Но сме му много благодарни, че е катастрофирал на единственото място, където е възможно никой да не пострада. Дали е било умишлено или не, никога няма да узнаем.“

Тоня Картър представлява авторката на „Да убиеш присмехулник“ след смъртта на нейната сестра, Алис Лий, в края на 2014 г. Тоня е била колежка на Алис. Именно тя откри ръкописа на втория публикуван роман на американската писателка, „Go Set a Watchman“.

Много се спекулираше дали Картър не се опитва да спечели, като използва напредналата възраст на Лий, която е на 88 години. Както е известно, писателката в продължение на десетилетия не публикува нов роман и решението й изведнъж да го направи след толкова години беше поставено под съмнение. Доказателства за злоупотреба обаче така и не бяха открити.

Свързани заглавия
Мистериозни документи на Харпър Лий се оказаха чернова на „Да убиеш присмехулник“

„Go Set a Watchman” чупи рекорди, възможно е Харпър Лий да е написала и трета книга

Харпър Лий изненада света с втора книга

„Да убиеш присмехулник“ тук

Фото: giaitri.vnexpress.net

Прочетете още

197005_b

„И страж да бди на пост“ вече е в книжарниците

Дългоочакваното продължение на превърналия се в съвременна класика роман на Харпър Лий „Да убиеш присмехулник“ …