Начало / България / „Girl Online” на Зоела в книжарниците от 26 октомври

„Girl Online” на Зоела в книжарниците от 26 октомври

„Girl Online” – дебютният роман на Зоуи Съг (Зоела), ще бъде в българските книжарници от 26 октомври, съобщи „Кръгозор”. 25-годишнатa британска влогърка е сензация в Обединеното кралство със своите видеоклипове, в които дава съвети за мода, красота и начин на живот. След като през 2009 г. създава блога си,  тя успява да превърне хобито си в процъфтяваща кариера. Книгата излиза на английски през 2014 г. и само за една нощ оглавява класацията на „Амазон”.  „Girl Online” e и най-продаваният дебютен роман на всички времена, като в Англия за първата седмица продажбите му надминават тези на „Петдесет нюанса сиво”, „Шифърът на Леонардо” и „Хари Потър”.  До момента правата на книгата са продадени в над 40 държави.

Продължението на романа ще излезе във Великобритания на 20 октомври. В България „Кръгозор“ ще го представи през пролетта на 2016 г.

Коя е Зоела?
–    В YouTube Zoella има над 9 милиона последователи.
–    В Twitter има над 3 милиона последователи.
–    През 2011 и 2012 г. печели наградите на „Cosmopolitan”, съответно за най-добър блог за красота и за най-добър влогър за красота.
–    Печели престижната награда на BBC Radio 1 Teen Awards за най-добър влогър две поредни години – през 2013 г. и 2014 г.
–    Ще има свой восъчен двойник в музея „Мадам Тюсо” в Лондон по-късно тази година, наред с тези на Брат Пит, Анджелина Джоли, Кейт Уинслет и др.
–    Образът й е на корицата на няколко английски списания, сред които „Seventeen” и „Company Magazine”; представена е във „Vogue”, „Glamour”, „Cosmopolitan” и др.

Свързани заглавия

Фотоконкурс предшества публикуването на „Girl Online” на Зоела (видео)

Дебютният роман на интернет звездата Зоела ще излезе и на български

От „YouTube“ звезди към автори на бестселъри

„YouTube“ звездата Зоела с нова книга в края на годината

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …