На фокус
Начало / България / Представят “Островът“ на Александър Секулов на панаира на книгата в Белград

Представят “Островът“ на Александър Секулов на панаира на книгата в Белград

Романът на Александър Секулов „Островът“ ще бъде представен официално на книжния панаир в Белград. Новината обяви авторът на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“. Премиерата на книгата, която излиза в западната ни съседка със заглавието „Приключения на острова на птиците“, ще е на 27 октомври.

„Благодарен съм на фантастичната си преводачка Maria-Joanna Stojadinovich и на най-голямото издателство за литература за млади хора Kreativni centar.То прояви интерес и издава книгата по собствено желание, без държавна или фондова подкрепа, с абсолютна вяра в добрата съдба на думите между кориците“, пише на страницата си Секулов.

Сюжетът в „Островът“ се развива на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият. Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература – романът за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия. Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

213002_b

Ябълкови мигове с въздишки по бившите любовници

Елица Матеева, „Хеликон-Варна Център“ Изящен е новият роман на Александър Секулов – карта на странни …