Начало / България / Представят “Островът“ на Александър Секулов на панаира на книгата в Белград

Представят “Островът“ на Александър Секулов на панаира на книгата в Белград

Романът на Александър Секулов „Островът“ ще бъде представен официално на книжния панаир в Белград. Новината обяви авторът на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“. Премиерата на книгата, която излиза в западната ни съседка със заглавието „Приключения на острова на птиците“, ще е на 27 октомври.

„Благодарен съм на фантастичната си преводачка Maria-Joanna Stojadinovich и на най-голямото издателство за литература за млади хора Kreativni centar.То прояви интерес и издава книгата по собствено желание, без държавна или фондова подкрепа, с абсолютна вяра в добрата съдба на думите между кориците“, пише на страницата си Секулов.

Сюжетът в „Островът“ се развива на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият. Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература – романът за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти.

Прочетете още

A.Sekulov-portret

Александър Секулов: Бездарните илюзии на мъжа съсипват истинските дарби на жената

С Александър Секулов говорим за новата му книга с двусмислено заглавие – „Жена на вятъра“ …