Начало / България / Представят “Островът“ на Александър Секулов на панаира на книгата в Белград

Представят “Островът“ на Александър Секулов на панаира на книгата в Белград

Романът на Александър Секулов „Островът“ ще бъде представен официално на книжния панаир в Белград. Новината обяви авторът на страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“. Премиерата на книгата, която излиза в западната ни съседка със заглавието „Приключения на острова на птиците“, ще е на 27 октомври.

„Благодарен съм на фантастичната си преводачка Maria-Joanna Stojadinovich и на най-голямото издателство за литература за млади хора Kreativni centar.То прояви интерес и издава книгата по собствено желание, без държавна или фондова подкрепа, с абсолютна вяра в добрата съдба на думите между кориците“, пише на страницата си Секулов.

Сюжетът в „Островът“ се развива на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият. Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература – романът за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти.

Прочетете още

%d0%bc%d0%be%d1%80%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d1%81%d0%b5%d0%ba%d1%83%d0%bb%d0%be%d0%b2

„Море на живите“: новата поетична книга на Александър Секулов

В края на годината Александър Секулов изненада литературната общност  с поетичната книга „Море на живите“, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *