Начало / Свят / Стефани Майър размени половете на главните герои в юбилейно издание на „Здрач“

Стефани Майър размени половете на главните герои в юбилейно издание на „Здрач“

Стефани Майър публикува юбилейно издание на своя бестселър „Здрач“, в което половете на главните герои са разменени, съобщи flavorwire.com. В книгата „Life and Death: Twilight Reimagined“ Бела и Едуард са се превърнали в Боуфърт и Идит. Авторката е направила и някои други малки промени, но основната сюжетна линия и съдържанието на романа остават същите.

„Life and Death: Twilight Reimagined“ излезе в двойно издание с оригиналния роман, „Здрач“, по повод 10-годишнината от публикуването на вампирския романс на Майър, който се превърна в културен феномен сред тийнейджърите. Писателката сподели, че е решила да размени половете на главните герои, за да отговори на критиките към героинята й Бела, която била представена като нестабилно момиче, които постоянно се нуждае някой да я спасява.

„Винаги съм смятала, че няма значение какъв е пола на човека и вампира. Историята е една и съща. Като оставим настрана видове и полове, идеята на „Здрач“ винаги е била да пресъздаде лудостта на първата любов. Обсебеността от този, в който си се влюбил, не е черта само на момичетата. Освен това всеки човек би бил нестабилен сред супергерои и суперзлодеи, без значение дали е мъж или жена. Виждаме, че ако разменим местата, реакцията е сравнително идентична, макар да има разлики“, коментира Майър в телевизионното шоу „Good Morning America“.

Ходът на Майър силно напомня на този на Е Л Джеймс. Авторката на еротичния бестселър „Петдесет нюанса сиво“ го преиздаде по-рано тази година, но този път не от гледната точка на героинята Анастейжа, а от тази на главния мъжки персонаж – Крисчън Грей. „Грей“ се продава повече от добре. Същото се очаква и от „Life and Death: Twilight Reimagined“. Въпреки това обаче решенията на двете писателки изглеждат като капитализиране на вече утвърдена марка, без наличие на нов творчески труд.

Свързани заглавия
„Atom“ публикува юбилейно издание на „Здрач“ от Стефани Майър

Стефани Майър продуцира филм за Джейн Остин
Стефани Майър се надява феновете на „Здрач” да харесат филма по „Скитница”
Сагата „Здрач” може да продължи на големия екран
Стефани Майър – писателка или…

Книги от Стефани Майър тук

Прочетете още

the-family

Робърт де Ниро на 80 – филми по книги са най-впечатляващи в кариерата му

Живата икона продължава да играе Славният актьор е роден на 17 август 1943-а в Ню …