Начало / Свят / Влак в Чикаго се превръща в подвижна библиотека

Влак в Чикаго се превръща в подвижна библиотека

Влак в Чикаго ще бъде превърнат в мобилна библиотека за седмица, съобщи mentalfloss.com. Книги на Майкъл Ротблат, Майкъл Страхан, Скот Шейн, сенатор Клеър Маккаскил от Мисури и др. ще бъдат поставени във вагоните на пословичната линия L между 12 и 18 октомври. Пътниците са окуражавани да четат, докато пътуват, но да не взимат книгите за себе си, а да ги оставят, за да може и други хора да им се насладят.

По този начин градските власти се надяват да мотивират гражданите да четат повече. Читателите са приканяни да публикуват свои снимки с книгите в социалните мрежи като „Фейсбук“, „Туитър“ и „Инстаграм“. Инициативата е част от Седмицата на идеите в Чикаго. В тези 7 дни се реализират най-различни творчески проекти и се организират конференции и семинари на известни личности.

Влакът L е част от транспортната система на Чикаго, като обслужва града и някои негови предградия. Той съществува от далечната 1892 г. Днес обхваща маршрут с дължина 165,4 километра. Линията работи денонощно в някои от районите, през които преминава. Влакът е смятан за една от забележителностите на американския град.

Прочетете още

clever-visuals-iMwiPZNX3SI-unsplash

Книгите в опасност – забранените заглавия са все повече

Неправителствени организации налагат нови критерии Сдружения в САЩ поискаха общо 2571 заглавия да бъдат иззети …