Начало / Читатели / „Търсачи на съкровища“ от Фабиан Ленк (ревю)

„Търсачи на съкровища“ от Фабиан Ленк (ревю)

Ралица ЯНАЧКОВА, 13 г.

Защо на корицата на тази книга има жълта пираня, която изглежда като пънкар? Интересно! С този въпрос посегнах  към поредицата „Търсачи на съкровища” ….

И… вече пътувах с тримата приятели Феня, Лука и Ник на борда на кораба „Фантазия”. Кой не иска да се озове на подобно място? Круизен кораб с екстри, пътуващ до невероятни места. В добавка приятелите често се отбиват в командната кабина при капитана и хранят любимата му пираня Бокон с пилешка кълка. Лошото е, че не само пиранята е хищникът в тези пътувания. По-хищни от пиранята са престъпниците, на които се натъкват Феня, Лука и Ник.

Четирите приключения изчетох наведнъж. „Маската на маите”, „Стъкленият лъв”, „Скелет в леда” и „Мечът на императора” ме отведоха във Венеция, Антрактида, Япония и Мексико. В тези  книги  действието лети, което лично на мен много ми допада. Няма време за губене и бавна мисъл. Тримата приятели бързо се хвърлят в приключенията, пиранята Бокон бързо приключва с обяда, а корабът „Фантазия” бърза към нови места. И аз побързах да прочета историите, но най-интересното дойде с фактите накрая. Намерих ги като приложения в книгите и с изненада научих, че съществува „динозавърска“ мафия в Антрактида, съкровищата на маите са всъщност под водата в свещените кладенци „сенот“, а Венеция е прочута не само с романтичните гондоли, а и с муранското стъкло…

Ето това намерих в тези четири книжки с жълта пираня отпред. Много приключения, скрити съкровища и едно огромно желание да посетя местата, на които Фабиан Ленк изпрати тримата приятели, между другото мои връстници…

Книги от Фабиан Ленк тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

230095_b

Роман, който ни извисява

„Калоян боговенчаният“ носи в себе си духа на Средновековието Васил Лазаров е добре познат на …

2 Коментари

  1. radostina naidenova

    Поредицата е уникална. Скоро прочетох „Маската на маите“. Новата поредица на Фабиан Ленк е по-яка от досегашните му книги „Детективи с машината на времето“ .

  2. Вяра Николова

    Прекрасен е анонсът Ралица! Провокира всеки да посегне към тази интересна поредица и да стане част от групата на приключенците!