Начало / Критика / 101 есета за нова перспектива в живота

101 есета за нова перспектива в живота

Променят и начина ни на мислене

102

Книгата на Бриана Уийст „101 есета, които ще променят начина ви на мислене“ се появява на американския пазар през 2018-а, като по същество представлява един пътеводител за живота и различните ситуации, в които попадаме. Тривиална на пръв поглед, тя стимулира мисленето и ни кара да надхвърлим рамките, в които сме живели досега.

Главната заслуга на самата Бриана Уийст е всъщност умението ѝ да създава изключително четивни текстове, в които на практика може да се разпознае абсолютно всеки – сякаш авторката е надничала любопитно към онези бъркотии, които са се превърнали в житейска спирачка за нас, и с доза остроумие сега е готова да ни даде рецептата да продължим напред.

Уийст се учи да пише буквално в движение – тя живее и следва в Пенсилвания, като през годините в университета е редактор на академичното издание на своето учебно заведение. Публикува с лекота в онлайн платформи, но всъщност мечтае за истинско издателство, в което се усеща ароматът на хартия. Позитивните реакции по отношение на текстовете ѝ пък я карат да осъзнае, че е открила ниша, която може да стане нейна – текстове, които съветват и лекуват едновременно от житейски несгоди. Така започва да пише за страданието, болката – за онова, което оформя личния ни живот. За свои вдъхновители Уийст определя хора като Черил Стрейд – писателка и подкастърка, станала известна и у нас със своята „Моето приключение в дивото“; а също и републиканецът-губернатор Ерик Гритенс, който през 2014-а е сред големите световни лидери според сп. „Форчън“.

Любопитен факт е и това, че Уийст изтъква многократно, че чувства като свой духовен дом „вечния“ Рим

Brianna-Wiest--3.17-

Осъзнатост, концентрация, емоционална интелигентност… тези теми са по страниците на „101 есета, които ще променят начина ви на мислене“. Финият изказ допълва доброто усещане от книгата, а водовъртежът от удачни теми буквално ни залепя за нея. Просто книга, която се чете с особено внимание… пък и се препрочита.

Снимка на Бриана Уийстmariashriversundaypaper.com

Прочетете още

Toto3

Незадължително четене: Тото е пръв приятел за ваканцията

Децата заслужават своите хубави мигове през лятото Немирният и палав герой е пример за непослушание… …