Начало / Свят / Излезе сборник с разкази от Чайна Миевил

Излезе сборник с разкази от Чайна Миевил

Излезе нов сборник с разкази от автора на бестселъри в жанр научна фантастика Чайна Миевил, съобщи „Гардиън“. Той е озаглавен „Three Moments of an Explosion“ и е вече на англоезичния книжен пазар. Издателство е „Del Rey“. Заглавието включва общо 28 разаказа, 10 от които са били публикувани и преди между 2010 и 2014 г.

Подобно на Джордж Сондърс, Карън Ръсел и Дейвид Мичъл, Миевил показва способност да миксира различни жанрове. Той демонстрира висока класа в спекулативната проза, сатирата и разказването на сериозни истории. Читателите отново ще се сблъскат с поредица странни, но и завладяващи ситуации и комплексни персонажи. Авторът не изневерява на стила си, а с разнообразните си похвати привлича и нови фенове. Миевил затвърждава мнението, че е един от най-забележителните и нестандартни съвременни писатели на научна фантастика.

Чайна Миевил е английски писател, роден през 1972 г. Пише научна фантастика и фентъзи. Определя собствения си стил като „странна фантастика“. Той е един от най-награждаваните британски фантасти през последните години. Българският читател го познава от книгите „Станция Пердидо“, „Морелси“ и др.

Свързани заглавия
Чайна Миевил: И социалните проблеми не се решават единствено с наказания, дори някои политици го разбраха
Най-новият роман на Чайна Миевил излезе и на български

Книги от Чайна Миевил тук

Прочетете още

_128795734_9dec541397ab1be15e1b6f9fd75ad0e869c26ef10_287_3238_18223238x1822

Неизвестни разкази от Тери Пратчет излизат в книга

Писани са под псевдоним Откритието е направено от почитатели на писателя, както признават и издателите …