Начало / Свят / Книга опитва да обясни как мислят и чувстват животните

Книга опитва да обясни как мислят и чувстват животните

Нова книга опитва да обясни как мислят и чувстват животните. Изданието „Beyond Words: What Animals Think and Feel“ е написано от натуралиста и учен Карл Сафина и вече е на англоезичния книжен пазар, съобщи „USA Today“. Издателство е „Henry Holt and Co“. Сафина базира труда си на десетилетия наблюдения и поредица изследвания.

Стъпил на основата на научни материали и лични впечатления, авторът прави детайлен анализ на поведението на различни животински видове. Той се опитва да построи мост между хората и останалите същества на Земята. Целта му не е да покаже как животните са като нас, а да накара читателя да мисли повече за тях и да се постарае да ги разбере.

Сафина отвежда читателите на пътешествие до националния парк „Амбозели“ в Кения и им показва как семействата слонове се опитват да оцелеят въпреки бракониерството и сушата. След това ги пренася в „Йелоустоун“ в САЩ, където им показва живота на вълците и как те преминават през лични трагедии. Третият фокус в заглавието са косатките, които обитават северозападната част на Тихия океан. Авторът пише още за бобри, маймуни, мечки, прилепи, птици и др.

„Beyond Words“ предлага задълбочен анализ на начина, по който различните животински видове изпитват емоции като радост, мъка, завист, гняв и любов. Макар и прекалено емоционална на моменти, книгата постига целта си да провокира повече чувство за съпричастност и мисъл за животинския свят.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

mangobambang1tn

„Манго и Бамбам” е новият хит за деца

Лилавият цвят е много специален – той съчетава спокойствието на синьото и динамиката на червеното. …