На фокус
Начало / Свят / Елизабет Гилбърт написа есе за съблазняването

Елизабет Гилбърт написа есе за съблазняването

Писателката Елизабет Гилбърт публикува есе, в което разсъждава върху акта на съблазняването, съобщи adweek.com. То е озаглавено „Confessions of a Seduction Addict“ и излезе в „Ню Йорк Таймс“. Гилбърт пише, че преди е била обсебена от съблазняването като начин да се почувства значима. Това впоследствие довело до провалянето на първия й брак. Именно след болезнения развод авторката тръгва на пътешествие, което вдъхновява най-големия й бестселър, „Яж, моли се и обичай“.

„Съблазняването е изкуството да накараш някой да те желае. С други думи – да синхронизираш неговите желания с твоите собствени нужди. Преди време съблазняването не беше просто хоби за мен. Усещах остра нужда от него, планирах всичко внимателно, сякаш се готвя да извърша обир. Планирах с месеци. Набелязвах жертва, търсех неохранявани входове, образно казано. Отне ми близо 20 години, за да осъзная, че имам проблем. Разбрах, че да си играя с емоциите на другите не ме прави романтична, нито феминистка. Чувствах се засрамена“, пише Гилбърт.

Цялото й есе можете да прочетете тук.

Елизабет Гилбърт е родена през 1969 г. Тя е известна най-вече с бестселъра си „Яж, моли се и обичай“, който е адаптиран и на големия екран, с участието на Джулия Робъртс и Хавиер Бардем. Книгата е достъпна и в родните книжарници. Други заглавия на Гилбърт също са преведени на български.

Свързани заглавия
Елизабет Гилбърт с урок по креативност, вдъхновен от Дийпак Чопра

Следващата книга на Елизабет Гилбърт ще бъде творчески гид

„Яж, моли се и обичай“ от Елизабет Гилбърт (откъс)
Елизабет Гилбърт номинирана за „Wellcome Book Prize“

Книги от Елизабет Гилбърт тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

gilbert2

Нова книга от Елизабет Гилбърт излиза през лятото

Нова книга ще издаде в началото на юни тази година авторката на „Яж, моли се …