Начало / Любопитно / Според Елизабет Гилбърт трябва да пътуваме повече от всякога

Според Елизабет Гилбърт трябва да пътуваме повече от всякога

Хитовата авторка стана кръстница на кораб
https _blogs-images.forbes.com_michellegross_files_2019_04_Avalon-Envision-Christening-Elizabeth-Gilbert-1200x800

Пътуването като начин за откриване на себе си е дълбоко преживяване, а за писателката Елизабет Гилбърт то е свързано и с откриването на собственото място под слънцето. При нея то доведе и до кариерен пик, напомня Forbes. Мемоарите ѝ „Яж, моли се и обичай“ не само се превърнаха в хит, а и са продадени в над 12 милиона копия по света от излизането им през 2006 г. до днес. Книгата вдъхновява хиляди хора да последват примера ѝ, а преди дни авторката разкри, че е приела да стане кръстница на кораб.

„Здравейте! Ако преди дни сте забелязали весела суматоха в Будапеща край Дунав, включваща фойерверки, това е, защото дадох името на кораб. Но нека го кажа отново: кръстих кораб!“, пише развълнуваната Гилбърт в сайта си и разказва как са я поканили да стане кръстница на новото речно возило. По време на церемонията 49-годишната писателка казва на събралите се хора, сред които и такива, занимаващи се професионално с пътуване:

„През целия си живот пътувам. Пътувала съм сама. Пътувала съм по целия свят. Отсядала съм в както в невероятен лукс, така и в стая за 4 долара на вечер в Калкута. Всичко, в което съм се превърнала, израствайки, се дължи на това, което съм видяла и научила. Никога не е било по-важно да пътуваме от днес, в тези мрачни времена на разделение, страх и тревога. Никога не е било по-важно да напуснеш дома си и лице в лице, не през интернет, а с реално усещане да срещнеш хора, които са различни от теб“.

Елизабет Гилбърт , която наскоро оповести скорошното издаване на нова книга, допълва: „Никога не съм се страхувала от света. Но се страхувам от хора, които се страхуват от него. И ако вие сте пътешественик, значи не се боите от света, което пък означава, че сте като мен, а днес има нужда от повече такива хора. Затова всички вие, пътешественици, сте моята общност“.

Lira.bg по материали от Forbes и интернет

За да пътувате и вие – при това по прекрасни места из България,
вижте
специалната пролетна селекция на Хеликон

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

„Където пеят раците” пое към големия екран

Рийз Уидърспун стои зад проекта за филмиране на книгата Актрисата и продуцент е сред почитателите …