Начало / Любопитно / Според Елизабет Гилбърт трябва да пътуваме повече от всякога

Според Елизабет Гилбърт трябва да пътуваме повече от всякога

Хитовата авторка стана кръстница на кораб
https _blogs-images.forbes.com_michellegross_files_2019_04_Avalon-Envision-Christening-Elizabeth-Gilbert-1200x800

Пътуването като начин за откриване на себе си е дълбоко преживяване, а за писателката Елизабет Гилбърт то е свързано и с откриването на собственото място под слънцето. При нея то доведе и до кариерен пик, напомня Forbes. Мемоарите ѝ „Яж, моли се и обичай“ не само се превърнаха в хит, а и са продадени в над 12 милиона копия по света от излизането им през 2006 г. до днес. Книгата вдъхновява хиляди хора да последват примера ѝ, а преди дни авторката разкри, че е приела да стане кръстница на кораб.

„Здравейте! Ако преди дни сте забелязали весела суматоха в Будапеща край Дунав, включваща фойерверки, това е, защото дадох името на кораб. Но нека го кажа отново: кръстих кораб!“, пише развълнуваната Гилбърт в сайта си и разказва как са я поканили да стане кръстница на новото речно возило. По време на церемонията 49-годишната писателка казва на събралите се хора, сред които и такива, занимаващи се професионално с пътуване:

„През целия си живот пътувам. Пътувала съм сама. Пътувала съм по целия свят. Отсядала съм в както в невероятен лукс, така и в стая за 4 долара на вечер в Калкута. Всичко, в което съм се превърнала, израствайки, се дължи на това, което съм видяла и научила. Никога не е било по-важно да пътуваме от днес, в тези мрачни времена на разделение, страх и тревога. Никога не е било по-важно да напуснеш дома си и лице в лице, не през интернет, а с реално усещане да срещнеш хора, които са различни от теб“.

Елизабет Гилбърт , която наскоро оповести скорошното издаване на нова книга, допълва: „Никога не съм се страхувала от света. Но се страхувам от хора, които се страхуват от него. И ако вие сте пътешественик, значи не се боите от света, което пък означава, че сте като мен, а днес има нужда от повече такива хора. Затова всички вие, пътешественици, сте моята общност“.

Lira.bg по материали от Forbes и интернет

За да пътувате и вие – при това по прекрасни места из България,
вижте
специалната пролетна селекция на Хеликон

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

hr-salman-rushdie-auf-der-buchmesse-frankfurt

И леви, и десни отнемат свободата ни според Салман Рушди

Писателят отговаря на насилието с изкуство 76-годишният автор, който преживя покушение преди година, получи сега …