Начало / Свят / Нова книга от Елизабет Гилбърт излиза през лятото

Нова книга от Елизабет Гилбърт излиза през лятото

gilbert2Нова книга ще издаде в началото на юни тази година авторката наЯж, моли се и обичайЕлизабет Гилбърт, съобщи самата тя на фейсбук страницата си, споделяйки как ще изглежда корицата на новия й роман. Името на творбата е „City of Girls“ („Град на момичетата“) и според социалната мрежа за книги Goodreads в нея присъстват теми като слава, секс, приключения и откритието на една млада жена, че не е нужно да си добро момиче, за да си добър човек.

Гилбърт представя уникална любовна история на фона на Ню Йорк от 40-те години на 20 век. Разказът е на вече възрастна жена, която си спомня младежките си години с удоволствие и съжаление (но основно с удоволствие). Романът разглежда женската сексуалност и привличането, както и уникалния образ на истинската любов.

19-годишната Вивиан Морис е изгонена от университета заради нисък успех, а родителите й я изпращат да живее при леля си в Манхатън. Лелята притежава театър, където Вивиан се сблъсква с търсещи забавления танцьорки, секси актьори, достолепна възрастна актриса, писател и странен сценичен мениджър. Разразил се скандал обръща този артистичен свят с главата надолу, а главната героиня започва да осъзнава за какъв живот копнее и каква свобода е нужна, за да го постигне. Неизбежно се стига и до срещата с любовта на живота й.

Вече 95-годишна, Вивиан си спомня за събитията от онези години, за удоволствието, за независимостта и за онзи момент от живота на всяка жена, в който тя трябва да спре да се срамува от всичко, което е. Защото само след него може да е свободна да бъде такава, каквато наистина желае.

Новата книга на Гилбърт обещава да е нетипична и изпълнена с общочовешка мъдрост любовна история.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

blur-1283865_1920

10 книги, които действат като хапче за щастие

Отпускат психиката – заедно това изпълват с бодрост, че и оптимизъм… Успяват да трансформират съзнанието …