Начало / Свят / Елизабет Гилбърт с урок по креативност, вдъхновен от Дийпак Чопра

Елизабет Гилбърт с урок по креативност, вдъхновен от Дийпак Чопра

Писателката Елизабет Гилбърт реши да сподели урок по креативност със своите фенове във „Фейсбук“, съобщи adweek.com. Тя била вдъхновена след разговор с експерта по алтернативна медицина и мистицизъм Дийпак Чопра. Гилбърт насърчи почитателите си да не се осланят на логиката.

Ето какво написа авторката на „Яж, моли се и обичай“ в социалната мрежа:

„Разговарях със самия Дийпак Чопра. Преживяването беше сюрреалистично, забавно и приятно. Разговаряхме за креативността и той отбеляза нещо, което искам да споделя с вас. Той ми каза: „Креативността е пробив в логиката“. Толкова простичко, но перфектно.

Толкова хубав и неоспорим начин за обяснение на странното безсмислие, което се съдържа във вдъхновението. От къде идва то? Защо толкова силно ни ангажира? Защо изходът от него е толкова непредвидим? Защо се занимаваме с него без да имаме гарантирана награда? Няма логичен отговор, но винаги му вярваме.

Това ме накара да се замисля върху това, че има толкова много хубави неща, които също са пробив в логиката. Влюбването е пробив в логиката. Прошката е пробив в логиката – не можеш, не можеш, не можеш да простиш на някого, но накрая някак си го правиш. Саможертвата, вярата, всички хубави неща са пробив в логиката.

В тази връзка – нека всички живеем прекрасни и нелогични животи!“

Елизабет Гилбърт често влиза в дискусии със своите почитатели във „Фейсбук“. Тя твърди, че именно разговорите с тях са вдъхновението за новата й книга, „Big Magic: Creative Living Beyond Fear“. Тя ще излезе на англоезичния книжен пазар на 22 септември.

Свързани заглавия
Следващата книга на Елизабет Гилбърт ще бъде творчески гид

„Яж, моли се и обичай“ от Елизабет Гилбърт (откъс)
Елизабет Гилбърт номинирана за „Wellcome Book Prize“

Книги от Елизабет Гилбърт тук

Фото: facebook.com/GilbertLiz

Прочетете още

gilbert2

Нова книга от Елизабет Гилбърт излиза през лятото

Нова книга ще издаде в началото на юни тази година авторката на „Яж, моли се …