Начало / Свят / Телевизионен водещ ще пише книга за Робърт Кенеди

Телевизионен водещ ще пише книга за Робърт Кенеди

Влиятелният политически анализатор и водещ Крис Матюс ще пише биографична книга за Робърт Ф. Кенеди, брат на бившия американски президент Джон Ф. Кенеди, съобщи adweek.com. Тя ще бъде озаглавена „Bob“ и ще бъде издадена от „Simon & Schuster“. Засега не се знае кога заглавието ще излезе на книжния пазар.

Това ще бъде първа книга на Матюс за Робърт Кенеди, изпълнявал длъжността главен прокурор в началото на 60-те години и кандидатирал се за президент през 1968 г., и трета за фамилията Кенеди изобщо. Той публикува „Kennedy & Nixon: The Rivalry that Shaped Postwar America“ и „Jack Kennedy: Elusive Hero“, които излязоха съответно през 2011 и 2012 г.

Матюс е роден през 1945 г. Той започва кариерата си като полицай. След това се захваща с политика. Бил е част от екипа на четирима демократи в Конгреса, включително сенаторите Франк Мос и Едмънд Мъски. Също така е писал речите на Джими Картър, докато той е президент. Матюс се обръща към журналистиката през 1987 г. Води популярното късно токшоу „Hardball with Chris Matthews“.

Свързани заглавия
Носител на „Пулицър“ ще пише биография на Джон Ф. Кенеди

Скандална книга за Жаклин Кенеди излезе в САЩ

Книга за Кенеди разкрива безкритичността му към нацизма

Нова книга хвърля светлина върху убийството на Джон Кенеди

Книги за клана Кенеди тук и тук

Прочетете още

snimka(2)

Весела Ангелова: В големия Уолт Дисни винаги остава и детето Уолт

Разговор за биографията на славния кинаджия с нейния преводач Избрахме необичаен начин – с цитат, …