Начало / Критика / Книга със скоростта на Ферари

Книга със скоростта на Ферари

Историята на създателя на легендарния автомобил

ferari

Брок Йейтс ни поднася биография на известния автомобилист и предприемач, като наред с това обещава, че ще ни изненада. Защото ще ни покаже не просто иконата Ферари, пред която всички се прекланят, ами човека Енцо.

Един от детайлите, които разкрива книгата пред нас, е например членството на изобретателя в партията на Мусолини. А има още много такива неща, които буквално смъкват ореола на Ферари.

Изчерпателна и провокативна”, така наричат тази биография. Важно е да се каже, че е създадена от съвременник на Ферари – Брок Йейтс е американски журналист, който работи точно в областта на авто-мотоспорта, така да се каже. Дори някои от статиите му имат много голямо въздействие върху автомобилната индустрия и широката общественост. Като писател твори литература на фактите. Името му присъства в Залата на славата на моторните спортове в Америка.

161006Yates-and-Gurney

Що се касае до книгата „Ферари” – ненапразно подзаглавието ѝ е „Мъжът, автомобилите, състезанията, машината”. Ето едно мнение на читател: „Брок Йейтс не оставя преобърнат камък, че да разкрие загадката, която се крие зад тъмните очила на Енцо Ферари. На места втвърдява тона, но книгата е добре написана и разкрива много.

Това е „Ферари” от Брок Йейтс – помага да видим легендата от друг ъгъл

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

c4b3b054-0c69-4089-aa74-dfd464bca122

Книгите на февруари – и тъжните истории имат щастлив край

Ето ги задължителните за този месец заглавия Месецът е превратен по отношение на зимата – …