Начало / Критика / Книга със скоростта на Ферари

Книга със скоростта на Ферари

Историята на създателя на легендарния автомобил

ferari

Брок Йейтс ни поднася биография на известния автомобилист и предприемач, като наред с това обещава, че ще ни изненада. Защото ще ни покаже не просто иконата Ферари, пред която всички се прекланят, ами човека Енцо.

Един от детайлите, които разкрива книгата пред нас, е например членството на изобретателя в партията на Мусолини. А има още много такива неща, които буквално смъкват ореола на Ферари.

Изчерпателна и провокативна”, така наричат тази биография. Важно е да се каже, че е създадена от съвременник на Ферари – Брок Йейтс е американски журналист, който работи точно в областта на авто-мотоспорта, така да се каже. Дори някои от статиите му имат много голямо въздействие върху автомобилната индустрия и широката общественост. Като писател твори литература на фактите. Името му присъства в Залата на славата на моторните спортове в Америка.

161006Yates-and-Gurney

Що се касае до книгата „Ферари” – ненапразно подзаглавието ѝ е „Мъжът, автомобилите, състезанията, машината”. Ето едно мнение на читател: „Брок Йейтс не оставя преобърнат камък, че да разкрие загадката, която се крие зад тъмните очила на Енцо Ферари. На места втвърдява тона, но книгата е добре написана и разкрива много.

Това е „Ферари” от Брок Йейтс – помага да видим легендата от друг ъгъл

Текст Краси Проданов

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

fotev

Архангелова задушница край паметника на Христо Фотев

Есента е създала прелестна картина, а поетът все така се взира в морето Христо Фотев …