Начало / Свят / Носител на „Пулицър“ ще пише биография на Джон Ф. Кенеди

Носител на „Пулицър“ ще пише биография на Джон Ф. Кенеди

Носителят на „Пулицър“ Фредрик Лоджвал ще напише детайлна биография на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, съобщи thebookseller.com. Авторът, който триумфира с престижната награда в категорията за историческа творба през 2013 г. с „Embers of War: The Fall of an Empire and the Making of America’s Vietnam“, се е договорил с издателство „Viking“. Биографията все още няма заглавие и дата за публикация.

Книгата ще бъде базирана на проучвания на Лоджвал в архиви в цяла Америка, както и скоро станалите публично достъпни записи от Овалния кабинет и интервюта с Джаки Кенеди. Авторът коментира:

„Времето, през което Джон Ф. Кенеди е президент, е ключово както за САЩ, така и за целия свят. Влиянието му продължава да се усеща и днес. Той е роден през 1917 г., само седмици след като САЩ се включва в Първата световна война. Паралелно със своята родина извървява пътя към световно господство. Умира през 1963 г. – годината, считана за зенит на така наречения американски век. Аз ще напиша история за възхода на една личност и една държава, както и за президентство, чийто последствия се усещат и днес“.

Фредерик Лоджвал е шведскоамерикански историк, роден през 1963 г. Преподавател е в университета „Корнел“. Специалист е по външна американска политика, както и въпросите, засягащи войната във Виетнам. През последните 15 години е публикувал много исторически творби, засягащи цялата история на САЩ.

 

Свързани заглавия
Скандална книга за Жаклин Кенеди излезе в САЩ

Книга за Кенеди разкрива безкритичността му към нацизма

Нова книга хвърля светлина върху убийството на Джон Кенеди

„Да убиеш Кенеди“ от Бил О’Райли и Мартин Дъгард тук

Фото: cornell.edu

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …